Danilo Tasić (Star Sport)
Danilo Tasić (Star Sport)

Veliko pojačanje pred vratima: Danilo Tasić se vraća u FMP

Vreme čitanja: 1min | pet. 05.07.24. | 20:05

Posle dve godine iskusni krilni centar će ponovo obući dres ekipe iz Železnika

Sklapa FMP tim za dolazeću sezonu, a posle Bojana Tomaševića i Erala Pena, pred vratima Železnika, prema saznanjima Mozzart Sporta, je jedno dobro poznato lice - Danilo Tasić. Nakon sezone u dresu Derbija, pa još jedne provedene u Borcu iz Čačka, iskusni krilni centar spreman je da ponovo zaduži opremu FMP-a za koji je u sezoni 2021/22 pružao odlične partije.

Slovio je prethodnih sezona za jednog od najučinkovitijih srpskih košarkaša u ABA ligi, u kojoj je kombinujući učinak iz FMP-a, Derbija i Borca, u prethodne tri sezone prosečno beležio 13,8 poena, uz 5,3 skoka, 2,4 asistencije, 1,1 ukradenu loptu. Jasno je da se i u dolazećoj sezoni od 31-godišnjaka očekuje multifunkcionalnost i veliki doprinos na obe strane terena.

Izabrane vesti

Tasić je prve profesionalne minute upisao u dresu niškog Konstantina, za koji je nastupao u periodu od 2011. do 2016. godine. Zatim se preselio u Dinamo iz Bukurešta, pa u košarkaški cv dodao AEK–a iz Larnake, Stal, Voluntari, Pitešti, Levski... pre nego što je u dresu FMP-a premijerno zaigrao u ABA ligi.

U regionalnom takmičenju igrao je konstanto i od sezone 2021/22 brojke mu nisu opadale. Imaće Tasić priliku da svoje kvalitete prenese i na evropsku scenu pošto će FMP igrati grupnu fazu košarkaške Lige šampiona.




tagovi

Danilo TasićKK FMP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara