Renato Veiga i Rikardo Kalafjori (©Reuters)
Renato Veiga i Rikardo Kalafjori (©Reuters)

U Bazelu trljaju ruke: Iz Londona stiže 37.750.000 evra za dvojicu igrača, a jedan više i nije njihov!

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.07.24. | 18:03

Rikardo Kalafjori i Renato Veiga doneće švajcarskog klubu ogromnu zaradu

Sezona za zaborav je iza Bazela, jedna od najgorih u novijoj istoriji kluba. U jednom trenutku bio je na dnu tabele, tokom čitave takmičarske godine borio se za opstanak da bi je na kraju okončao na kraju okončao na osmom mestu i tako po prvi put posle dve i po decenije ostao bez učešća u Evropi.

Ipak, i pored slabih rezultata Bazelovi igrači i dalje su na ceni, a samo od prodaje dvojice dvadesetostruki šampion Švajcarske mogao bi u narednim danima da inkasira 37.750.000 evra. A, jedan od njih, zanimljivo, već godinu dana igra nastupa za drugi klub.

Izabrane vesti

Reč je o Rikardu Kalafjoriju, koji bi posle sjajne sezone u Bolonji trebalo da promeni sredinu. Italijan je godinu dana nastupao za Bazel da bi se prošlog leta vratio u domovinu. Bolonja je tada uspela da izboksuje popust i za 4.500.000 evra dovela mladog štopera, ali se i obavezala da će na račun švajcarskog kluba uplatiti 50 odsto od iduće Rikardove prodaje veće od pomenuta 4.500.000 evra ni ne sluteći da će se samo godinu dana kasnije za njega otimati evropski velikani.

Trenutno, Kalafjori je najbliži Arsenalu, a prema poslednjim informacijama sa Ostrva londonski klub će za slobodu novopečenog reprezentativca Italije izdvojiti 50.000.000 evra, što znači da će Bazelu pripasti 22.750.000 evropskih novčanica.

Drugi fudbaler na čijoj će prodaji Bazel zaraditi veliki novac je Renato Veiga. On će, kao i Kalafjori, karijeru nastaviti u Londonu pošto je dogovorio uslove sa Čelsijem.

Kako javlja Fabricio Romano, defanzivni vezista, koji pride može da pokrije i pozicije štopera i levog beka, napustiće trening kamp švajcarskog kluba i pridružiti se ekipi Čelsija koja će Bazelu uplatiti oko 15.000.000 evra.

Sjajan posao crveno-plavih budući da su prošlog avgusta Veigu doveli iz lisabonskog Sportinga za nepunih 5.000.000 evra.


tagovi

Rikardo KalafjoriBazelČelsiArsenalLetnji prelazni rok 2024Transferi uživoTransferiBolonja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara