Printscreen
Printscreen

Čemu služi VAR?! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.07.24. | 20:23

Ako je i bilo domaćinskog suđenja za Nemce, deluje da su u 107. minutu oštećeni, makar za proveru situacije u VAR sobi

Godinama već svaki pedalj terena pokriven je kamerama, godine su prošle otkako je VAR tehnologija zaživela kako bi fudbal bio pravednija igra, kako bi se sudijske greške svele na minimum. A da li je zaista tako?

Svako malo pojavi se neki demanti. A naročito je problematično kada VAR zažmuri u utakmicama koje privuku oči čitavog kontinenta, ili planete. Takva je i večerašnja između Španije i Nemačke.

Izabrane vesti

Imali su pravo Španci da budu besni jer je sudija Entoni Tejlor omogućio Nemcima povlašćeno, popularno domaćinsko suđenje. Jednostavno, Pancerima je dozvoljena grublja igra uz neadekvatne sankcije. Međutim, nakon detalja iz 106. minuta utakmice, besneće dugo i nemački državni tim i kompletna javnost domaćina Evropskog prvenstva.

Džamal Musijala je šutirao, Mark Kukurelja igrao rukom u svom šesnaestercu... Nije isključeno da je spečio i pogodak. Međutim, ne samo da je Entoni Tejlor odmahnuo rukom, već nije dobio ni poziv iz VAR sobe da pogleda snimak. Da slučaj bude još interesantniji, u VAR sobi sedeo je Stjuart Atvel, isti čovek koji je u meču osmine finala između Nemačke i Danske, zvao Majkla Olivera da gleda snimak nakon što je Andersen igrao rukom. Pritom priroda situacije (ruka Kukurelje bila dobrano pored tela iako je pokazivao nameru da je vrati uz telo), kao i težina i važnost trenutka, nalagali su da je Tejlor, ma koliko prethodno bio dobro postavljen, morao do ekrana da pogleda snimak i da se uveri da je odluka koju je doneo ispravna. A mnogi, ne samo Nemci, sigurni su da nije bila.

I otuda pitanje - čemu služi VAR tehnologija, kada se ne oglašava u trenucima zbog kojih je i nastala?


tagovi

Entoni TejlorEURO 2024VAR tehnologijaFudbalska reprezentacija NemačkeFudbalska reprezentacija Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara