Strahinja Pavlović (Reuters)
Strahinja Pavlović (Reuters)

I Milan hoće Strahinju Pavlovića!

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.07.24. | 09:50

Javlja Gazeta delo Sport

Juče je Fabricio Romano lansirao vest da je Brentford počeo pregovore sa Salcburgom oko kupovine Strahinje Pavlovića, ali je dodao i da engleski klub neće lako doći do potpisa srpskog štopera jer su zainteresovani još neki klubovi.

Ugledna Gazeta delo Sport jutros otkriva ime jednog od njih. Slavni Milan želi Pavlovića!

Izabrane vesti

Gazeta navodi i da je Napoli mesecima pratio Pavlovića ali da se taj trag ohladio. Verovatno ima veze i sa dogovorenim transferom Alesandra Bonđorna iz Torina koji je takođe levonogi štoper. Prioriteti Rosonera u ovom prelaznom roku su špic i štoper, a Pavlovićevo ime je jedno od najinteresantnijih.

Novi trener Paulo Fonseka insistira na dovođenju centralnog beka koji se bolji služi levom nogom. Čak 69 primljenih golova u prošloj sezoni najbolje govore kolike je probleme Milan imao sa odbranom. Fonseka na raspolaganju od štopera ima Fikaja Tomorija, Malika Tšaua, Alda Kalulua, Matea Gabiju i Jan Karla Simića dok je danski veteran Simon Kjar napustio klub. Tomori je tu lider i neosporni starter, dok Kalulu i Tšau konkurišu za drugo mesto u tandemu. Gabija se nikada nije razvio kako je planirano i ne uliva preterano poverenje, dok je Simić potencijal koji još nije sazreo za bitnu ulogu. Međutim, interesovanje Njukasla za Tšaua i komplikacije u pregovorima sa Simićem oko produžetka saradnje su dodatno uvezale sedmostrukog prvaka Evrope u potrazi za štoperom.

Tako je Milan usmerio farove ka Salcburgu sa kojim ima dobru saradnju i od kojeg je prošlog leta kupio napadača Nou Okafora. Pavlović je već dugo na radaru Rosonera i prošao je sve filtere njihovih skauta. Ne samo da predstavlja pojačanje u sadašnjosti, već i kapital u budućnosti što je jako bitno za američku transfer politiku u klubu koja se zasniva na dizanju vrednosti igračima i kasnijoj zaradi na prodajama.

Milan veruje da bi Pavlovića mogao da dobije za sumu između 20.000.000 i 25.000.000 evra dok su austrijski mediji ranije pisali da će Red Bul Salcburg insistirati na prodajnoj ceni od 30.000.000 evra. Takođe, Gazeta navodi da je Pavlović saigračima iz reprezentacije tokom Evropskog prvenstva otkrio da želi ovog leta da pređe u Seriju A što povećava šanse Rosonera.

Interesovanje Milana je za sada i dalje na ideji jer konkretna ponuda nije otišla na adresu austrijskog kluba. Ali, ulazak Brentforda u trku sa konkretnim predlozima bi mogao da ubrza Rosonera da sa teorije pređu na praksu i dostave ponudu koja bi Pavlovića usmerila ka San Siru.


tagovi

Strahinja PavlovićRed Bul SalcburgLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara