Stadion Juventusa (©Reuters)
Stadion Juventusa (©Reuters)

Zvanično: Juventus – Napoli 3:0

Vreme čitanja: 1min | sre. 14.10.20. | 17:44

Gostima oduzet i bod

Nije bilo mnogo čekanja, vaganja, razmatranja. Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Italije bila je brza i neumoljiva: utakmica Juventus – Napoli, koja nije odigrana zato što gosti nisu došli u Torino, registrovana je službenim rezultatom 3:0 za crno-bele.

Ni to nije sve, već je potvrđeno i ono što se najavljivalo kao deo kazne: Napoli je kažnjen oduzimanjem jednog boda zbog nedolaska na utakmicu.

Izabrane vesti

Derbi italijanske lige Juventus – Napoli bio je zakazan za nedelju 4. oktobar, međutim, nije odigran. Plavi bez Napulja nisu doputovali u Torino, zato što su im, kako su tvrdili, lokalne zdravstvene institucije zabranile da krenu put Pijemonta. Razlog je što su dvojica igrača Napolija, Pjotr Zjelinski i Eljif Elmas, imali pozitivan test na Kovid.

Napoli zaista nije došao na meč, a Disciplinska komisija je nakon deset dana, a imala je vremena da na miru odluči jer je u toku prvenstvena pauza, odbacila sve tvrdnje Plavih i kaznila ih i registrovanjem utakmice službenim rezultatom i oduzimanjem boda.


tagovi

JuventusNapoliSerija A

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara