Vladan Milojević
Vladan Milojević

Vladan Milojević kao Nebojša Glogovac: Izađeš na teren kada je najteže i uđeš u Ligu šampiona! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.09.20. | 21:45

Al Ahli obezbedio nastup u elitnom takmičenju azijskog klupskog fudbala

Spuštena je zavesa na sezonu u Saudijskoj Arabiji. Pitanje šampionske titule koja je pripala dominantnom Al Hilalu rešeno je nekoliko kola unazad, a poslednja runda bila je više nego uspešna i za Al Ahli Vladana Milojevića. Ekipa nekadašnjeg stratega Crvene zvezde susrela se direktnim konkurentom za pozicju tri, Al Raedom i pobedom od 2:0 obezbedila plasman u azijsku Ligu šampiona. Srpski stručnjak znao je kako da motiviše svoje izabranike. Pred utakmicu poslužio se citatom koji izgovara legendarni Nebojša Glogovac u filmu Nebeska Udica: "Znate li kako se postaje šampion? Tako što izađeš na teren kada je najteže i pobediš."

Milojevićev metod je očigledno urodio plodom, njegova ekipa je pobedila i osvojila plasman u Ligu šampiona!

Izabrane vesti

Da će biti teško, znalo se uoči duela, a potvrđeno je u prvom poluvremenu u kojem su gosti uspeli da zatvore prilaze golu. Deset minuta po startu drugog dela Al Moaser je postigao izuzetno bitan gol za domaće kojim je izbegnuta velika neizvesnost, jer je još jedan od pretendenata na treću poziciju Al Veda imao prednost protiv Al Hazema čekajući kiks Milojevićevog tima. Ali do njega nije došlo. Najbolji strelac tima i treći golgeter lige Al Soma je 19. prvenstvenim golom rastužio sve one koji su se nadali preuzimanju treće pozicije na tabeli.

Ogroman podvig napravila je ekipa Damaka koja je pobedom 4:3 protiv Al Fateha izborila opstanak. Dostignuće ekipe sa jugozapada zemlje utoliko je veće kada se zna da je u poslednjih šest rundi osvojila 14 od mogućih 18 bodova. Damak je vodio 2:0, pa 3:1, da bi pri rezultatu 3:3 pronašao spasonosni gol u 87. minutu.

Da rezimiramo: Al Hilal je šampion, Al Nasr mu gleda u leđa, Milojevićevoj ekipi sleduje elitno takmičenje Azije, dok se u niži rang sele Al Adal, Al Hazem i Al Feiha, dok Al Fateh igra baraž za opstanak.


SAUDIJSKA ARABIJA 1 - POSLEDNJE 30. KOLO

Sreda

AI Tavon - Al Fejha 1:0 (0:0)

Al Adal - Al Itihad 0:2 (0:2)

Al Ahli - Al Raed 2:0 (0:0)

Al Fajsali - Abha 2:1 (1:0)

Al Hazm - Al Vehda 0:2 (0:1)

Al Hilal - Al Šabab 2:1 (1:0)

Al Nasr - Al Etifak 3:2 (2:1)

Damak - Al Fateh 4:3 (2:1)




tagovi

Vladan MilojevićAl Ahli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara