Ekipa Partizan Mozzart Beta (© Star sport)
Ekipa Partizan Mozzart Beta (© Star sport)

Sa Bajernom može da krene Partizanova serija trijumfa: Od 12 utakmica, čak 10 u Beogradu

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.10.24. | 14:44

U Evroligi Partizan ima priliku da u naredna dva meseca zacemetira sebi dobro mesto na tabeli jer samo dva puta napušta Beograd do sredine decembra

Iako je tek oktobar i pred ekipom Partizan Mozzart Beta 3. kolo Evrolige, sledi period koji bi mogao da odredi čitav tok sezone kluba iz Humske u elitnom takmičenju. Naime, raspored je takav da bi velika serija pobeda mogla da počne baš od utorka kada u beogradsku Arenu stiže Bajern iz Minhena na prvu od mnogih utakmica koje će izabranici Željka Obradovića igrati na svom parketu.

Svi već znaju da je domaći teren i huk sa tribina velika snaga Partizana prethodnih sezona. Do sada ovaj novi crno-beli tim to nije imao priliku da oseti. Jesu igrali domaće utakmice u ABA ligi, ali one jednostavno ne mogu da se porede sa mečevima Evrolige gde je do sada Partizan samo gostovao. U Vitoriji i Madridu i u oba slučaja su zabeleženi porazi i pored dobre prikazane igre. Sada je vreme da se ovaj tim pokaže pred navijačima u Beogradu i u naredna dva meseća će imati brojne prilike da igra beš u glavnom gradu Srbije.

Izabrane vesti

Naime, od narednih 12 mečeva u Evroligi Partizan će igrati čak 10 puta u Beogradu. Jedina prava gostovanja sve do sredine decembra biće protiv Fenerbahčea 1. novembra i protiv Pariza 7. novembra. Sve preostale utakmice igraće u Beogradu. Naravno neće biti domaćin, ali s obzirom da u četvrtak igra kao gost protiv Makabija u Beogradu jasno je da je i to idealan momenat da se pobedi. Pored toga, crno-beli igraju i protiv Crvene zvezde u Beogradskoj areni 21. novembra. Sve ostale utakmice igraće kao domaćin.

Kao što smo istakli sve počinje sa Bajernom, potom redom dolaze Virtus Bolonja, Monako, Barselona, Olimpija Milano, Olimpijakos, Žalgiris i za kraj Panatinaikos 5. decembra. Posle te utakmice sledi gostovanje u Berlinu protiv Albe 12. decembra.

Sve ipak mora da krene od Bajerna koji je ove sezone pokazao da može da bude ozbiljan protivnik, ostalom u 1. kolu su iznenadili Real Madrid, a onda u prošlom skupo prodali kožu u Atini protiv Panatinaikosa.

"Igramo protiv tima, koji je prvu promenu i najbitniju na klupi. Radi se o čoiveku koji je bio svetski prvak, preiskusan trener. Vidi se njegov rukopis u igri tog tima, gde svaki tajmaut ili svaki prekid se menja odbrana. Bilo da se radi o zonskom presingu ili o zonskoj odbrani, 1-2-2 ili 3-2 ili o načinu kako brane igru čovek na čoveku. Posle tajmauta imaju specijalne situacije postavljene za njihove šutere, a imaju i visoke igrače koji šutiraju za tri, slično kao protiv Reala", rekao je Obradović.

Crno-beli su danas odradili jedan od poslednjih treninga pred okršaj u utorak i ono što raduje, svi igrači su bili na parketu. Tajrik Džons je propustio prošli meč ABA lige zbog povrede, ali će biti spreman. Novitet je Ajzea Majk koji je najzad počeo da trenira 5na5, a sa timom je i Dvejn Vašington koji je ponovo registrovan.

Naravno, veliko je pitanje da li će njih dvojica igrati u utorak. Realnije je očekivati da ih ne bude na parketu, ali tu odluku donosi trener Obradović.

"Očekuje nas zahtevna utakmica što se radi taktike i koncentrisanosti na promene koje rade. Što se nas tiče, dobar trening smo imali danas, posle onog trenutka kad smo se skupili, imali smo svih 16 igrača na treningu. Mitar Bošnjaković i Aleksa Dimitrijević koji su bili sa juniorima su bili s nama, Majk je počeo da trenira. Igrači koji su imali probleme posle Madrida, Dejvis, Vanja, Tajrik i Sterlinga, svi su bolje. Imaju neke sitne probleme, ali su sposobni da treniraju. Želim da se zahvalim svima jer su želeli da pomognu timu na meču sa SC Derbijem", dodao je trener Partizan Mozzart Beta.


RASPORED PARTIZANA

15. 10 Partizan Mozzart Bet - Bajern

17. 10. Makabi - Partizan Mozzart Bet (Pionir)

23. 10. Partizan Mozzart Bet - Virtus Bolonja

30. 10. Partizan Mozzart Bet - Monako

1. 11. Fenerbahče - Partizan Mozzart Bet

7. 11. Pariz - Partizan Mozzart Bet

13. 11. Partizan Mozzart Bet - Barselona

15.11. Partizan Mozzart Bet- Olimpija Milano

21. 11. Crvena zvezda - Partizan Mozzart Bet (Beogradska arena)

28. 11. Partizan Mozzart Bet - Olimpijakos

3. 12. Partizan Mozzart Bet - Žalgiris

5. 12 Partizan Mozzart Bet - Panatinaikos


tagovi

KK PartizanEvroligaKK Bajern Minhen

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan Mozzart Bet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara