Tarik Biberović i Ilajdža Brajant (©Star Sport)
Tarik Biberović i Ilajdža Brajant (©Star Sport)

Evroliga suspendovala Biberovića i Brajanta, hoće li se ponoviti slučaj Kampaco?

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.10.24. | 21:19

Turski reprezentativac verovatno neće igrati u utorak protiv Crvene zvezde

Disciplinska komisija Evrolige je većala i na kraju uručila suspenzije Tariku Biberoviću i Ilajdži Brajantu zbog incidenta u velikom istanbulskom derbiju u četvrtak.

Kako je objavljeno na sajtu Evrolige, obojica neće igrati po jedan meč elitnog takmičenja, s tim što je košarkaš Fenera pride zaradio i novčanu kaznu od 5.000, a njegov suparnik iz Efesa na 10.000 evra.

Izabrane vesti

Podsetimo, fizički sukob dogodio se na nešto više od minut do kraja treće deonice, kada je Biberović probao da poentira iz prodora dok ga je čuvao Brajant. Obojica su završili na parketu, posle čega su prvo razmenili nekoliko reči, a onda je usledio duel u kojem je navodno as Efesa probao da ugrize protivnika, a on je završio sa ogrebotinama na leđima.

Oni su posle svega isključeni, a u danima posle utakmice i pre odluke Evrolige dali su svoje viđenje situacije na društvenim mrežama. Brajant je naglasio da nije želeo da ugrize Biberovića i da u "košarci ne sme da bude mesta za povlačenje za vrat i guranje glave na parket". Reprezentativac Turske se kasnije oglasio i rekao da "mnogi detalji izjave suparnika nisu tačni".

Fenerbahče će sada pored Marka Gudurića utakmicu sa Crvenom zvezdom verovatno igrati i bez Tarika Biberovića. Efes na Ilajdžu Brajanta izvesno neće moći da računa protiv Makabija u Beogradu. No, sa nedavnim iskustvom slučaja Fakunda Kampaca, s obzirom da oba kluba imaju pravo žalbe na odluku, moguće je da će obojica odraditi suspenziju ne u ovom, nego u sledećem kolu... Klubovi su najavili žalbe. Ako ih ulože, vrlo je izvesno da će Biberović i Brajant igrati.



tagovi

Ilajdža BrajantTarik BiberovićEvroligaKK FenerbahčeAnadolu Efes

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara