Andrija Maksimović (©Starsport)
Andrija Maksimović (©Starsport)

Krem evropskog fudbala želi Andriju Maksimovića, pominje se 15.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.10.24. | 22:14

Poznati novinar nemačkoj Skaj Sporta, Florijan Pletenberg, navodi da su pored Borusije Dortmund zainteresovani Juventus, Mančester Siti i Liverpul

Brzinom svetlosti napreduje karijera Andrije Maksimovića, a sledećeg leta mogla bi da doživi novi uspon, odnosno transfer u neki od top evropskih klubova. Po informacijama dobro upućenog novinara nemačkog Skaj Sporta, Florijana Pletenberga, u red za mladog vezistu Crvene zvezde i novopečenog A reprezentativca Srbije stali su Borusija Dortmund, Juventus, Mančester Siti i Liverpul.

Navodno, najmanje 15.000.000 evra biće potrebno za kupovinu 17-godišnjaka iz Novog Pazara.

Izabrane vesti

Nema sumnje da će Crvenoj zvezdi biti jako teško da zadrži Maksimovića u svojim redovima za narednu sezonu. Čak bi se uspehom mogla smatrati situacija kao u slučaju Marka Grujića, za kog je svojevremeno prilikom prodaje Liverpulu dogovoren ostanak na jednogodišnjoj pozajmici. Moraće svakako klub koji želi Maksimovića da se strpi dok ne napuni 18 godina, a to će biti 5. juna naredne godine.

Što se tiče ugovora, on ga za Crvenu zvezdu vezuje do leta 2027.

Podsetimo, Andrija Maksimović je prošle sezone igrao standardno za Grafičar u Mozzart Bet Prvoj ligi, a kroz uvodnih pet mečeva u tekućoj uspeo je da se nametne Vladanu Milojeviću da ga prekomanduje u prvi tim Crvene zvezde. Sjajan utisak ostavio je kao starter protiv Partizana, potom i u Milanu protiv Intera u meču Lige šampiona. Te partije donele su mu poziv Dragana Piksija Stojkovića u A reprezentaciju Srbije. Debitovao je u Leskovcu protiv Švajcarske i sa 17 godina i 129 dana postao najmlađi igrač koji je upisao nastup za Srbiju u nekoj takmičarskoj utakmici.



tagovi

Andrija MaksimovićFK Crvena zvezdaBorusija Dortmund

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara