Pep Gvardiola (©Reuters)
Pep Gvardiola (©Reuters)

Muzika za uši Sitijevih navijača: Pep razmišlja da produži boravak u Mančesteru

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.10.24. | 00:34

Makar na još godinu dana...

Ugovor sa Mančester Sitijem mu ističe na kraju aktuelne sezone i navijači četvorostrukog šampiona Engleske polako se mire sa činjenicom da bi mogao da ih napusti, ali poslednja vest sa Ostrva uliva im dozu optimizma, jer španski stručnjak navodno razmišlja da produži boravak na Etihadu.

Mančester Siti u poslednje vreme trpi velike, korenite promene. U januaru ove godine šef fudbalskih operacija Omar Berada preselio se u košmijski Junajted, pre nekoliko dana engleski mediji najavili su i odlazak sportskog direktora Čikija Begiristajna (zameniće ga Ugo Vijana iz lisabonskog Sportinga), a kako je upravo on najzaslužniji za Gvardiolin dolazak na Etihad među pristalicama Građana javila se bojazan da bi i trofejni trener mogao da krene ka izlaznim vratima po završetku sezone.

Izabrane vesti

Ipak, kako iz izvora bliskih klubu saznaje britanski Telegraf, uprkos tome što će ga napustiti dugogodišnji prijatelj sa kojim je saradnju počeo još u Barseloni, Begiristajnov odlazak neće uticati na Gvardiolinu odluku. Štaviše, pomenuti izvor dodaje da 53-godišnji Španac razmišlja da ostane i po isteku aktuelnog ugovora, nakon juna 2025. godine. Odnosno da isti produži.

Poslednji ugovor sa Sitijem bio je trogodišnji, potpisan u novembru 2022. godine. Ovog puta, ukoliko ga uopšte i potpiše, bio bi to kratkoročniji ugovor, izvesno na još samo jednu sezonu. Tako bi Gvardiola zaokružio punu deceniju na Etihadu, a ta ideja mu se, ističe Telegraf - dopada. I mada se uveliko spekuliše da bi mogao da bude novi selektor Engleske, Pep je u nedelju gostujući u italijanskom TV šouu Che Tempo Che Fa naglasio da su glasine o njegovoj budućnosti daleko od istine.

"Napuštam Siti? To nije tačno, još nisam doneo odluku. Isto tako nije tačno da ću biti sledeći selektor Engleske. Da sam odlučio saopštio bih svoju odluku. Ni ja još ništa ne znam, sve je moguće", izjavio je Gvardiola u nedelju.

Kako još dodaje Telegraf, Pepa su, pored engleskog, u prethodnih nekoliko meseci kontaktirali fudbalski savezi još dveju zemalja.

Gvardiola je u Siti stigao iz Bajerna leta 2016. godine i u proteklom periodu se profilisao kao najuspešniji trener u istoriji mančesterskog kluba, ali i same Premijer lige. Za devet godina na Etihadu osvojio je 19 trojefa od čega šest u domaćem prvenstvu i jedan u Ligi šampiona...


tagovi

Mančester SitiPep Gvardiola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara