Randal Kolo Muani i Vut Fas (Rojters)
Randal Kolo Muani i Vut Fas (Rojters)

Kralj Boduen video Kralja Kolo Muanija

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.10.24. | 22:47

Napadač Francuske sa dva gola presudio Belgijancima

Izuzetno intersantan duel u Briselu. Francuzi preživeli opsadu gola od strane Belgije u finišu susreta i stigli do trijumfa - 2:1.

Ko god da je došao na stadion „Kralj Boduen“ u Briselu, imao je šta da vidi. Belgijanci vrlo motivisani da obore na pleća velikog rivala, a Francuska u misiji zadržavanja drugog mesta na tabeli. Možda je upravo to bio razlog zbog čega smo gledali meč spuštenih gardova. Prilike su imali i jedni i drugi i pravo je čudo kako nismo videli više golova u prvom poluvremenu.

Izabrane vesti

Domaćin je prvi pretio, mogao je Tilemans da šokira pulene Didijea Dešama već posle 60 sekundi igre, ali nije dao Majk Menjan. Nastavila se ofanziva Belgije posle pokušaja Leandra Trosara, ali i tad je neprolazna prepreka bio Menjan.

Mogao je opet Tilemans da se proslavi, s obzirom da je Irfan Peljto dosudio jedanaesterac, ali kapiten Crvenih đavola je prebacio čitav gol.

Posle ovoga, situacija se okrenula. Francuzi su počeli da igraju otresitije. Morao je Koen Kastels da pravi paradu kako bi zaustavio pokušaj Bredlija Barkole, da bi nedugo zatim Vut Fas napravio glupost i igrao rukom u svom šesnaestercu. Ono što nije uspeo da uradi Tilemans za Belgiju, jeste Randal Kolo Muani za Francusku – bio je miran prilikom izvođenja najstrože kazne, Kastels nije imao šanse.


Nisu izabranici Domenika Tedeska zaslužili da gube i svi promašaji su im se konačno vratili u poslednjim sekundama fenomenalnog prvog dela, kad je Openda umakao neopreznom Salibi i zatresao mrežu.


Ništa drugačije nije bilo ni u nastavku. Sad je Francuska bila ta koja je krenula ofanzivnije. Malo je falilo da Usman Dembele posle slaloma od 70 metara postigne jedan od najlepših golova u ovom ciklusu Lige nacija, ali lopta je fijuknula kraj stative. Nisu Galski petlovi stali na ovome, pritiskali su još više. Manu Koneu je poništen gol zbog ranijeg igranja rukom Kolo Muanija, da bi upravo napadač Ajntrahta iz Frankfurta sjajno reagovao posle perfektnog centaršuta Lukasa Dinja i drugi put bio koban za vrlo lošu odbranu Belgije.

Imala je Belgija prilike da izbegne poraz. Pokušavali su Debast i dva puta Trosar, čak su gosti ostali sa igračem manje zbog isključenja Orelijena Čuamenija, međutim, ekipa Didijea Dešana je sve izdržala i odnela kući tri vrlo važna boda.


GRUPA 2

Italija - Izrael 4:1 (1:0)

/Retegi 41pen, Di Lorenco 54, 79, Fratezi 54 - Abu Fani 66/

Belgija - Francuska 1:2 (1:1)

/Openda 45+5 - Kolo Muani 35, 62/




tagovi

Liga nacijaRandal Kolo Muani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara