Veljko Paunović (©Reuters)
Veljko Paunović (©Reuters)

Veljkov kraljevski debi

Vreme čitanja: 4min | sub. 12.09.20. | 10:07

Reding pod palicom srpskog stratega gostuje danas Derbiju u uvodnoj rundi Čempionšipa

Premijer liga privlači pogled, ali od Čempionšipa ne bi trebalo okretati glavu. Ljubitelji najkvalitetnijeg fudbala na Starom kontinentu moći će da uživaju u početku šampionata Engleske, Španije i drugih, a istovremeno neke fantastične utakmice mogu da vide i u najjačoj drugoj ligi na svetu. Jedna od njih mogla bi da bude na Prajd Parku, gde Derbi dočekuje Reding (16.00).

Uprkos tome što su proteklu sezonu okončali na 10. odnosno 14. mestu, Ovnovi i Kraljevići nadaju se plasmanu među šest najboljih, a slavlje na otvaranju šampionata moglo bi da im pruži vetar u leđa.

Izabrane vesti

Derbi nije uspeo da treću sezonu zaredom okonča u plej-ofu, uprkos poboljšanju koje je pokazao posle Nove godine. Naročito nakon angažovanja Vejna Runija. Sve je delovalo da četa Filipa Kokua ide ka zacrtanom cilju, ali su četiri uzastopna poraza tokom jula sve upropastila. Legendarni Holanđanin odradio je prvu godinu na čelu Ovnova, očigledno mu je trebalo vremena da se prilagodi, pa su klupska očekivanja sada veća. Većih turbulencija u prelaznom roku nije bilo, mada ekipa nije blistala u predsezoni i jedva je preskočila prepreku u Liga kupu u vidu skromnog Beroua, na penale.

Turbulentan period Redinga u nadolazećoj sezoni trebalo bi da smiri Veljko Paunović. Srpski strateg nije imao mnogo vremena da upozna sastav, pošto je preuzeo dužnost krajem avgusta, međutim stvari su počele da se kreću u dobrom pravcu. Kolčester je pregažen u Liga kupu – uprkos tome što je trener zlatnih srpskih orlića bio u karantinu, pripremao je meč – a treba napomenuti da su Rojalsi napravili mnogo promena u pogledu potencijala. Može se reći da je došlo do generalne čistke, ali ekipu nisu napustili ključni asovi. Defekt na startu biće suspenzija prošlogodišnjeg prvog strelca tima Jakua Meitea, koji će preskočiti tri utakmice zbog crvenog kartona u prethodnoj sezoni.

Vreme je za Veljkov debi na klupi, a on nema tremu.

"Zajedno započinjemo novi projekat i jedva čekam da krenemo. Veoma sam uzbuđen i apsolutno spreman. Naši navijači u meni imaju momka koji želi da uradi sve za klub. Ovde sam da pomognem. Ovde sam da dam sve od sebe. Ponekad će to biti dovoljno, ponekad neće. Nećemo pobediti u svakoj utakmici, ali uvek ću dati maksimum", rekao je Paunović pred meč sa Derbijem.

Paunoviću će susret na Prajd Parku da bude prva utakmica u Engleskoj, bilo kao igrač ili trener, a on se oslanja na lekcije od brojnih menadžera koji su bili uspešni u engleskom fudbalu.

"Mislim da je važno imati iskustvo u zemlji i ligi, ali iskustvo ove lige nije jedina važna komponenta. Radio sam sa velikim brojem trenera koji su bili uspešni u Engleskoj - Klaudio Ranijeri, Unaj Emeri, Slaviša Jokanović je bio moj saigrač, a kasnije i trener. Mnogo sam naučio od njih. Ali iskustvo je samo jedan deo. Naučiću kako su se ovde radile stvari pre nego što sam stigao, jer mislim da ne morate sve da menjate. I postoji mnogo pozitivnih stvari koje možemo da nadogradimo. Ovo je mesto na kojem možemo da otisnemo pečat svog identiteta".

Ima srpski strateg jasnu viziju. Treba je samo slediti...

"Želim da dominiramo na utakmicama, želim da imamo loptu i da imamo kontrolu, da imamo opcije u napadu. Želim da moj tim ima ideje, kreativnost. Ali nećemo uvek biti u situaciji da to imamo, jer je ovo dinamična igra. I u tim trenucima moramo da budemo organizovani na terenu, moramo znati kako da se ponašamo, moramo da delujemo kao tim. I nikada da ne odustajemo", završio je Paunović.

Runi će biti vraćen u startnu postavu Derbija pošto je propustio prošlonedeljni duel u Liga kupu, Martin Veghorn bi trebalo da se vrati umesto Džeka Meriota, dok će Andre Vizdom verovatno preći na desnu stranu odbrane.

Što se tiče Redinga, očekuje se da će Džoš Loren debitovati nakon dolaska iz Šruzberija, međutim, Ovi Edžariji nedostaje kondicije za meč, što bi moglo dovesti do toga da bivša nada Liverpula započne duel među zamenama.

ČEMPIONŠIP - 1. KOLO

Petak

Votford - Midlzboro 1:0 (1:0)

/Ketkart 11/

Subota

13.30: (4,00) Birmingem (3,45) Brentford (1,95)

16.00: (2,75) Vikomb (3,20) Roteram (2,65)

16.00: (2,25) Barnsli (3,30) Luton (3,25)

16.00: (2,05) Bornmut (3,40) Blekburn (3,70)

16.00: (2,25) Bristol Siti (3,25) Koventri (3,30)

16.00: (2,15) Kardif (3,25) Šefild Venzdej (3,60)

16.00: (2,20) Derbi (3,35) Reding (3,35)

16.00: (3,25) Hadersfild (3,20) Norič (2,30)

16.00: (2,60) Milvol (3,00) Stouk (2,95)

16.00: (2,50) Preston (3,10) Svonsi (3,00)

16.00: (2,85) KPR (3,10) Notingem Forest (2,65)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ČempionšipDerbi kauntiRedingVeljko Paunović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara