©Reuters
©Reuters

Siti u septembru pred sudom, odluka početkom 2025. godine - moguće i izbacivanje iz lige

Vreme čitanja: 1min | uto. 13.08.24. | 02:51

Građani odgovaraju na 115 optužbi vezanih za kršenje finansijskog fer-pleja

Finansijski fer-plej, suprotno očekivanom i logici, do sada je najmanje briga donosio zapravo najvećim trošadžijama i najbogatijima.

Ipak, prvda je sustigla i Mančester Siti koji će prema sazananju Tajmsa u septembru biti saslušan povodom čak 115 optužbi za kršenje finansijskog fer-pleja. Isti izvor ističe da je saslušanje bilo predviđeno za novembar, ali je nezavisna komisija procenila da je moguće početi već u septembru, ukoliko ne bude novih zakonskih odlaganja.

Izabrane vesti

Iz Tajmsa ističu da je procena da će ročišta trajati oko deset nedelja, pa bi presuda pomenute nezavisne komisije mogla da bude doneta i obelodanjena početkom 2025.

Prekršaji, njih 115, zabeleženi u prethodnom periodu, svode se na kršenja finansijskih propisa. Građani su optuženi da nisu davali tačne finansijske detalje, ali i da nisu sarađivali tokom istrage.

Imajući u vidu ozbiljnost i broj optužbi, deluje da je pred Mančester Sitijem buran period, a klub bi, u slučaju da presuda ne bude u njihovu korist, mogao da bude kažnjen i ispadanjem iz Premijer lige.


tagovi

Mančester Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara