Foto: Reuters
Foto: Reuters

Od raja do pakla za osam minuta: Fešta u Kaliju, Amerika preživela u Bogoti i odbranila titulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.12.20. | 03:35

Crveni đavoli teškom mukom odbranili prednost iz prvog meča i osvojili 15. trofej prvaka Kolumbije

Kali slavi – Amerika je novi-stari šampion Kolumbije! Petnaestesti put u istoriji Crveni đavoli su prvaci države, čime su se izjednačili sa Miljonariosom po broju titula u nacionalnom šampionatu i približili se na korak od najtrofejnijeg kluba u zemlji, Atletiko Nasionala, koji ih ima 16.

Kroz pravi pakao morala je da prođe ekipa iz Kalija kako bi odbranila naslov prvaka. Nakon rutinskih 3:0 na svom terenu prošle nedelje, revanš u Bogoti delovao je kao puka formalnost za tim Huana Kruza. Još tada su fudbaleri stavili jednu ruku na trofej, a šampanjac ostavili na hlađenje. Ali, biće da im je preseo.  

Izabrane vesti

Jesu gosti izdržali revanš u glavnom gradu Kolumbije, poraženi su "samo" 2:0 – ukupan rezultat 2:3 - ali su čitavo drugo poluvreme morali da strepe od mogućih penala i ispuštanja kapitalne prednosti iz prvog meča. Na kraju su ipak preživeli i u Kali se vraćaju kao zvanično najbolji tim države.

Santa Fe je očekivano krenuo svim silama ka golu gostiju, ali nije uspeo da stigne do pogotka u ranoj fazi meča kojim bi uneo nervozu u redove Amerike. Posed lopte, konstantan pritisak, brojni udarci, sve je bilo uzalud - šampion je odolevao i zaista je delovalo da će drugo poluvreme biti rutina, čisto odrađivanje posla, a sam revanš šetnja kroz Bogotu. Međutim, u poslednjim minutima prvog dela domaći fudbaleri iz jedina dva udarca u okvir gola stižu do pogodaka.

U 40. minutu se u gužvi najbolje snašao Palasios, da bi u trećem minutu nadoknade Sambueza odličnim lažnjakom na ivici prevario čuvara i potom majstorski gađao dalji ugao iskosa sa desne strane i Independijente je oživeo. Ali, ispostavilo se da je to bilo sve od domaćina. U drugom poluvremenu ekipa Harolda Rivere nije uputila ni jedan udarac u okvir protivničkog gola. Štaviše, mogao je u 58. minutu  Adrijan Ramos, nekadašnji napadač između ostalih Dortmunda, Herte i Granade, da prepolovi prednost Santa Fea, ali je njegov udarac završio na prečki. Od tog trenutka gotovo da nije bilo većih uzbuđenja.

Kruz je očigledno imao šta da kaže svojim momcima na pauzi i upalilo je. Gosti su do kraja sačuvali prednost iz prvog meča i u Kaliju je moglo da krene slavlje.

KOLUMBIJA 1 - FINALE (REVANŠ MEČ)

Nedelja

Independijente Santa Fe - Amerika Kali 2:0 (2:0), prvi meč 0:3


tagovi

Independijente Santa FeAmerika KaliKolumbija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara