Sivić (©MN Press)
Sivić (©MN Press)

Sivić pred Vojvodinu: Pojavila se strast u ekipi, potreban nam je podvig

Vreme čitanja: 3min | uto. 01.10.24. | 15:50

Trener Pazaraca veruje da se može protiv izrazito negativne tradicije u Novom Sadu

Prošli su Čukarički (2:2), TSC (2:5) i Radnički 1923 (2:0), slede Vojvodina u Novom Sadu, pa Napredak u Kruševcu i Partizan na Gradskom stadionu. Nema šta, Pazarci su suočeni s teškim rasporedom u Mozzart Bet Superligi i rezultatski sasvim korektno odgovaraju trenutku.

Vojvodina na "Karađorđu" čeka družinu Tomislava Sivića u zaostalom meču drugog prvenstvenog kola (sreda, 19.00 - Arena Sport 1), a pobednik predstojećeg vojevanja uskočiće u zonu plej-ofa.

Izabrane vesti

Imaće Plavi protiv sebe i neprijatnu tradiciju u Srpskoj Atini, odakle po pravilu ne donose bodove.     

"Sledi nam četvrta teška utakmica u nizu. Šta reći o Vojvodini, osim da imam veliko poštovanje prema jednom velikom klubu. Sve što kažem o klubu, mislim i o timu Vojvodine kao respektabilnom skupu dobrih individualaca. To je dosta skupa ekipa projektovana da igra grupnu fazu Lige Evrope ili Lige konferencije. Ni statistika nije uz Pazar u Novom Sadu - deset poraza, nerešeno i nula pobeda. Međutim, tradicije i postoje da bi se rušile. U dobrom smo momentu. Novosađani su prilično dobro počeli, ali često se dese neke stvari koje ne možete do kraja da isplanirate. Ipak, to su sve momci što su sjajno igrali protiv Ajaksa. Ništa manje ne respektujem ni tim koji vodim, koji je pokazao da može dobro da igra. Svakog dana, u svakom pogledu, napredujemo po malo. Ovo je dobra prilika da vidimo gde se trenutno nalazimo", obratio se Sivić novinarima pred put u Novi Sad.

Osvrnuo se na fudbal koji neguju Pazarci i apostrofirao važnost narednog duela.

"Vidi se iz prethodnih utakmica da želimo uvek da postignemo neki gol više. S obzirom na poslednje rivale, mislim da smo dosta uspešni u tome. Legitimno je i sportski da uvek idemo na pobedu. Poštujemo, ne pretimo. Želimo pobedu jer nam treba jedan podvig. Treba nam nešto ekstra da bismo stigli tamo gde nema je objektivno mesto. Moj moto je uvek, tokom svih ovih nemogućih misija prethodnih godina, da isključivo gledamo sebe. Nema tabele, ostalih timova, ni ovo, ni ono. Samo fokus na to što bi mi trebalo da radimo, a čestitaćemo kad se desi da nas neko pobedi i sačekaćemo narednu utakmicu. Primećujem i volim što neke stvari počinju da žive u mojoj ekipi, u kojoj se pojavila neka strast da ne izgubimo, da svakog pobedimo. Koliko ćemo biti uspešni u svemu, pokazaće naredni mečevi".

Posle skoro dva meseca, Novi Pazar je uspeo da zaključa sopstvenu mrežu. Poslovično efikasni Radnički 1923 nije našao rešenje za Stefana Popovića.        

"Najveći benefit protiv Kragujevčana je što nismo primili gol. Najzaslužnija su dvojica naših defanzivnih vezista (Adetunđi Rasak Adešina i Vladan Vidaković) ispred dvojice štopera (Andreja Đurića i Ognjena Mršića), koji su takođe sjajno odigrali. Ta četiri momka su odradila fantastičan posao, kao i svi ostali. To je taj plus što je doneo pobedu bez primljenog gola", ceni Sivić.

I stasiti Vladan Vidaković, kao jedna od poslednjih i najvećih pazarskih akvizicija tokom leta, postepeno podiže formu.    

"Poput nas, Vojvodina želi bolji plasman na tabeli. Probaće da urade sve kako bi nas pobedili. Na nama je da pružimo dobar otpor i da pokušamo da se vratimo sa bodovima. U seriji smo mečeva sa predstavnicima Srbije u Evropi, osim Čukaričkog, koji ove godine nije igrao na međunarodnoj sceni. Sve su to dovoljno dobri igrači da naprave neki pozitivan rezultat, ali ćemo probati da ih neutrališemo", veli nekadašnji omladinac Vojvodine i povratnik u srpski fudbal.

Prokomentarisao je i subotnji ambijent na Gradskom stadionu. 

"Želim da se zahvalim našim navijačima. Atmosfera u Pazaru je jedinstvena za uslove u Srbiji. Bilo je veoma lepo biti na terenu", konstatovao je Vladan Vidaković.


tagovi

FK VojvodinaFK Novi PazarMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara