OCENE - SRBIJA: Stojković napravio bućkuriš od tima

Vreme čitanja: 1min | uto. 25.06.24. | 23:41

Laki je malo uplašen, u Iliću raste „mali Sergej“, naši napadači su za ozbiljnu analizu, jedino odbrana zaslužuje pohvalu

Pročitajte kako smo ocenili učinak Orlova...

Izabrane vesti

Predrag RajkovićGolman
Ako ništa drugo, makar znamo ko je prvi golman Srbije. Znali smo i pre dolaska u Nemačku koliko je kvalitetan, ali su ga izdanja na turniru lansirala u novu orbitu. Sve što je bilo do njega je ukrotio. Najpre udarac Eriksenu, pa dobar pokušaj Hojlunda, u drugom delu je bio na mestu kad mu je glavom zapretio Vestergard. Samo mala zamerka, s tim da ćemo se ograditi, jer ne znamo da li je možda plan bio da gađa Mitrovića u prvom poluvremenu, ali češće je ispucavao loptu u početku nego na prva dva meča.
Ocena
7
Miloš VeljkovićOdbrana
Verovatno veći deo javnosti simpatiše više Milenkovića zbog trajanja u reprezenatciji i Pavlovića ceneći njegovu srčanost, ali tihi momak iu Verdera je pokazao – i treći put – da Srbija na njega može da se osloni. Nije baš jednostavno čuvati Vinda i jednim okom motriti na velikog znalca Eriksena, ali je Veljković posao u defanzivi odradio kao da je ovog bio bundesligaški meč. Siguran u procenama, čak i kad su ušli Skov Olsen i Dolberg.
Ocena
7
Nikola MilenkovićOdbrana
Opterećen žutim kartonom u četvrtom minutu, morao je da se rve sa Hojlundom, što nimalo nije lako, zbog čega zaslužuje čestitke što je napadača Mančester junajteda ograničio samo na jedan udarac. Bilo je rizika u njegovoj igri, poteza koji slute na opasnost, ali kad se podvuče crta, iskustvo igranja u Seriji A mu je pomoglo da bez većih problema privede meč kraju, bez obzira što je i danski selektor, poput našeg menjao napadače.
Ocena
6.5
Strahinja PavlovićOdbrana
Trebalo bi proveriti, ali izgleda da nije napravljen samo od mesa i kostiju. Mora da u njegovom telu ima i malo čelika. Em odličan, em odlučan. Od njega su se Hojlund i Vind odbijali kao da su naletali na kamen. Donosio je sigurnost odbrani koja je opet bila bolji deo ekipe. A uz to stigao da trči dva, tri puta napred, da pokuša da razmrda usnule saigrače. Osim tih fudbalskih karakteristika, rođeni Šapčanin ima i petlju kakva mnogima u ovom sastavu nedostaje. Kad su crta podvuče, verovatno je najkonstantniji i najbolji igrač Srbije na EP.
Ocena
7
Srđan MijailovićVezni
do 73. - Možda smo se plašili, možda je i sam delovao zbunjen prilikom ofanzivnih akcija, ali iznenađujući starter uopšte nije bio loš. Napriotiv. Tačno je da je u početku imao dosta problema da sačuva Melea, ali kako je meč odmicao sve se bolje pozicionirao, skraćivao rute danskom beku, udaljio ga od kaznenog prostora i defanzivno je sa njim selektor dobio šta je očekivao. U drugom pravcu, slaba vajda. Mada, tome se malo ko i nadao, znajući karakteristike prvotimca Crvene zvezde. Kao da je izgubio snagu u nastavku, pa je zamenjen.
Ocena
6
Saša LukićVezni
do 87 - Stručni štab mu veruje, navijači ne baš. Dobio je za nijansu ofanzivniju ulogu, ali se nije snašao, o čemu najbolje svedoči loš pas ka Živkoviću kad su pomerene linije danskog tima, zbog čega je i selektor širio ruke. U polju je morao da bude agresivniji na loptu, pokretljivi, ali su ga korpulatni Danci sprečavali da bilo šta smisleno uradi. Osim nekoliko oduzetih lopti, prilično skromno izdanje.
Ocena
5.5
Nemanja GudeljVezni
do 46 - Povratnik u ekipu je bio daleko ispod nivoa na kojem smo navikli da ga gledamo. Neubedljiv, nesiguran, često okrenut leđima štoperima, mučio se da sačuva lopte u rizičnoj zoni i birao rešenja koja nisu pomagala timu da diše. Davio se pod pritiskom Skandinavaca, čak i kad nije imao posed, kasnio je nekoliko puta u pokušaju markacije i deluje da je opravdano zamenjen.
Ocena
5
Ivan IlićVezni
do 67 - Ako je u prva dva kola oduševio, u trećem je razočarao. Možda smo previše očekivali, ali da igra bez rizika nismo. Prodao je loptu kod jedne šanse Danaca, nonšalantno se postavio prilikom kornera nekoliko minuta kasnije, bez želje da pokrije prvu stativu, pred kraj prvog dela poslao pas nazad kad smo, kao, mogli da „raširimo“ rivala. Pod uslovom da u njemu raste „mali Sergej“ po pitanju nonšalancije, onda bi tu lošu crtu trebalo što pre izbaciti iz njegovog repertoara. Posle pauze totalno potonuo.
Ocena
5.5
Andrija ŽivkovićVezni
Premeštaj sa desnog na levi bok trebalo je da označi da će manje vremena gubiti nameštajući loptu na jaču, levu, nogu, međutim, za više od 70 minuta provedenih na terenu nije u ofanzivnom smislu uradio ništa. Posle roade Mijailović-Mladenović vratio se na desni deo igrališta, ali opet nije vredelo. Jednom mu je pobegao Ba, kad je pucao glavom i to je bilo sve od uočljivijih propusta. Napred nedorečen.
Ocena
5.5
Lazar SamardžićVezni
do 46 - Trebalo je ovo da bude njegovo veče, matura u prvom timu, na domaćem tlu, a pretvorilo se u film u kome nije bio ni za sporednu ulogu. Piksi je rekao da je „Laki spreman da poleti“, a ne samo da se Stojković ugruvao što ga je poslao na teren pd prvog minuta, nego je i prvotimac Udinezea delovao kao da se skriva od lopte, beži od igre. Nije ga bilo u intervalima kad je trebalo da dođe do centra, pokupi pas, krene napred. Jedva uočljiv i očigledno uplašen, daleko je od projektivane zamene Dušanu Tadiću. Moraće da prođe baš dosta vremena da bismo od njega nešto konkretno dobili.
Ocena
5
Aleksandar MitrovićNapad
Razočaravajuće. Verovali smo da je sposoban da bude protagonosta, strelac, vođa, nadali se i opet ništa. U prvom delu nije dobio mnogo lopti, a kad bi se to desilo, nije uspevao da ih zadrži. Bez pomoći veznog reda, bio je skrajnut u drugi, treći plan. I pre i posle toga je gubio energiju na nepotrebne detalje kao što je sukom sa protivničkim igračima ili zamerke sudijama. Za ozbiljnu analizu je zašto je podbacio na ovom šampionatu.
Ocena
5.5
Dušan TadićVezni
od 46 - Odmah je namestio šansu Joviću, u situaciji kad je Luki, usled ofsajda, poništen gol. Videlo se da mu je stalo, da gura napred, pokušava, centrira, ali se jasno moglo primnetiri da je ostao limitiran na manji broj pokušaja nego u ranijem periodu. Naravno, i protivnik je izazovniji, ali ovo nije Tadić na koga smo navikli. Svakako nije bio najbolji naš igrač na turniru.
Ocena
6
Luka JovićNapad
od 46 - Uneo je živost, opteretio linije protivničkog tima, bio od koristili prilikom izgradnje napada, ali za razliku od susreta sa Slovenijom ovoga puta nije imao sreće. Poništen mu je pogodak zbog ofsajda
Ocena
6
Dušan VlahovićNapad
od 67 - Za trčanje, trud i energiju pohvale. Za to što je ušao u samo jednu šansu kritike. Nije dovoljno. I nikako dobro. Samo jedan pokušaj glavom stavlja. Malo. Baš malo.
Ocena
5.5
Filip MladenovićOdbrana
od 73 - Malkice je ubrzao igru po boku, poslao koju loptu napred, ali bez efekta. Očekivali smo ga učinkovitijeg.
Ocena
5.5
Sergej Milinković SavićVezni
od 87 - Imao je šansu da reši utakmicui, u nadoknadi, sa slične pozicije kao protiv Kameruna. Opet slabo šutirao. Teško da je to slučajno.
Ocena
5
Dragan StojkovićTrener
Zvižduci su rekli sve! Navijači su tako ispratil igrače sa stadiona Bajerna, ali da je Piksi došao do trbine bio bi i on počašćen istim, Utakmicu u kojoj je trebalo da napadnemo počeo je sa tri zadnja vezna (!?), novim desnim spoljnim, prethodnog igrača na toj poziciji prebacio levo i taj fudbalski bućkuriš nije imao ni miris, ni ukus tokom prvog poluvremena. Bljutavo. Jad i čemer. Pošto se oslonio na statistiku posle Slovenije, zanimljivo će biti selektorovo obrazloženje kako je prvo poluvreme Srbija završila sa nulama u kategoriji „udarci“. Bilo koji. I otkud sad, odjednom, rivali više lopta u posedu. Među pitanjima koja su se nametnula dominirala su makar dva: gde je čovek na prvoj stativi kad je Danska bila opasna (Ilić stajao predaleko) i kako se, zboga, desilo da nam rival šutira maltene bez pritiska. Totalna ofanziva, sa tri špica u nastavku, Tadićem i pokretljivim bokovima nije mu donela ništa osim poništenog gola. Zato je sve u i oko reprezentacije za duboku analizu. Ne bismo se iznenadili i njegov status, bez obzira na pre nekoliko sedmica potpisan ugovor.
Ocena
5



tagovi

ocenePredrag RajkovićMiloš VeljkovićStrahinja PavlovićDragan Stojković PiksiNikola MilenkovićLuka JovićAndrija ŽivkovićSrđan MijailovićSaša LukićNemanja GudeljDušan TadićAleksandar MitrovićDušan VlahovićEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara