(©Reuters)
(©Reuters)

BiH naterala Holandiju da strepi, na kraju dobila petardu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.09.24. | 22:47

Selekcija Ronalda Kumana tek u finišu slomila otpor Zmajeva...

Trebalo je da bude rutinsko odrađivanje posla, a beše mučenje. I to ozbiljno, sve do pred sam kraj. Dočekala je Holandija kao veliki favorit Bosnu i Hercegovinu na startu grupne faze A divizije Lige nacija i ulogu na kraju opravdala, ali su do pred sam finiš utakmice prisutni na Filips stadionu morali da strepe od potencijalnog (k)iksa polufinaliste Evropskog prvenstva.

Sam pogled na semafor sugeriše da je selekcija Sergeja Barbareza pretrpela bolan poraz, možda u grupi koju čine još i Nemačka i Mađarska završi na poslednjem mestu, ali je partijom prikazanom u Ajnhdovenu demonstrirala potencijal, nagovestivši da bi u skorije vreme mogla da prekine crni niz od šest poraza koji traje od oktobra prošle godine, a koji su Holanđani produžili - 5:2 (2:1).

Izabrane vesti

Prikazivali su i u prethodne dve utakmice pod Barbarezovim vođstvo fudbaleri Bosne i Hercegovine obećavajuće partije, sat vremena odolevali su Englezima na Sent Džejmsis parku, minimalnim rezultatom poraženi su protiv Italije u Empoliju, ali je utisak da su večeras izledali ponajbolje od dolaska 52-godišnjeg stratega, posebno u ofanzivi. Uostalom, sve do 88. minuta bili su u igri, ali su ih Holanđani sa dva gola u finišu dotukli, nateravši ih da na prve bodove u elitnom društvu sačekaju makar do gostovanja Mađarskoj u narednom kolu.

Selektor Holandije Ronald Kuman napravio je nekoliko izmena u startnoj postavi u odnosu na polufinalni meč Evropskog prvenstva sa Engleskom, a najviše se osetila ona koju je napravio u defanzivi. Tada je partner Virdžilu van Dajku bio Stefan de Fraj, ali je na večerašnjem meču štopera Intera zamenio Matijs de Liht, sa kojim kapiten Lala ne funkcioniše najbolje. Bilo je to evidentno kod oba gola gostiju, prvo izjednačujućeg Ermedina Demirovića iz 27. minuta (za 1:1) kada je Van Dajk zakasnio da 'preuzme' novopečenog napadača Štutgarta, zatim i kod pogotka rezerviste Edina Džeka iz drugog poluvremena kod kojeg je De Liht neshvatljivo spustio glavu, očekujući od Barta Verbrugena da izađe i pokupi centaršut Esmira Barjaktarevića...

Srećom po Kumana, ali i štoperski tandem Lala, polufinalista Evropskog prvenstva ima napački potencijal dovoljan da nadoknadi sve njihove propuste, a večeras su ofanzivci domaće selekcije bili vrlo raspoloženi te su se petorica različitih fudbalera upisivali u strelce. Prisutne na Filips stadionu na noge je već u 13. minutu podigao Džošua Zirkze svojim prvencem u dresu seniorske reprezentacije, a premijerni start za državni tim ukrasio je i asistencijom za Tidžanija Rejndersa u nadoknadi prvog dela.

Isti tandem kombinovao je i koji minut ranije kada je vezista Milana majstorski gađao, ali je uzdrmao samo stativu. Ipak, da je raspoložen Rejnders je pokazao početkom drugog poluvremena, namestivši Kodiju Gakpu novi pogodak. Verovali su verovatno svi u Ajndhovenu da će tim golom Holanđani slomiti otpor hrabrih gostiju, ali se to nije dogodilo sve do završnih minuta kada su rezervista Vaut Veghorst i Ćavi Simons u razmaku od četiri minuta zapečatili pobedu Lala.

U startnoj postavi Bosne i Hercegovine našao se i štoper Partizana Nihad Mujakić, koji je na terenu proveo 68 minuta, dok je novi vezista Crvene zvezde Rade Krunić dobio priliku u drugih 45 minuta.


LIGA NACIJE (A DIVIZIJA) - 1. KOLO

Subota

GRUPA 3

Nemačka - Mađarska 5:0 (2:0)

/Filkrug 27, Musijala 58, Virc 66, Pavlović 77, Haverc 81pen/

Holandija - Bosna i Hercegovina 5:2 (1:0)

/Zirkze 13, Rejnders 45+2, Gakpo 56, Veghorst 88, Simons 90+2 - Demirović 27, Džeko 73/

***Kvote su podložne promenama



tagovi

reprezentacija Holandijereprezentacija Bosne i HercegovineLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara