Arina Sabalenka (©Reuters)
Arina Sabalenka (©Reuters)

Arina i Džesika kao Argentina i Francuska: Beloruskinja bolje koncentrisana u finalu US Opena

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.09.24. | 00:33

Izuzetno uzbudljiv meč za trofej grend slema u Njujorku

Imala je Džesika Pegula publiku na svojoj strani, imala je i kvalitet da se suprotstavi favorizovanoj Arini Sabalenko, ali ne i koncentraciju da finale ovogodišnjeg US Opena odvede u treći set.

Uspela je Amerikanka da preokrene od 0:3 na 5:3, međutim, potez kada je pobrkala drugi servis sa prvim i dopustila poen protivnici pokazuje da je svoje prvo grend slem finale igrala pod velikom tremom. Iako je dobila taj gem, Pegula je dopustila Beloruskinji da ponovo uhvati ritam i stigne do pobede - 2:0, po setovima 7:5, 7:5.

Izabrane vesti

Ovo je treći grend slem trofej za Arinu Sabalenku, posle dva Australijan opena osvojena ove i prošle godine. Iako je trenutno druga na WTA listi, ispred današnje protivnice, a iza Ige Švjontek, teniserka iz Minska potvrdila je da trenutno igra najbolji tenis. Ako ne uopšteno, onda makar kada je reč o tvrdoj podlozi. Ovo joj je bila 12. uzastopna pobeda, a ukupno šesta u osam okršaja sa Pegulom.

Večerašnje finale bilo je Sabalenki drugo uzastopno u Njujorku, pošto je prošle godine poražena od još jedne Amerikanke, Koko Gof, nakon preokreta (6:2, 3:6, 2:6).

Imala je Arina Sabalenka velike privatne probleme ove godine, u martu je njen dečko Konstantin Kolcov, bivši hokejaš, izvršio samoubistvo, ali je smogla mentalnu snagu da nastavi sa tenisom na vrhunskom nivou i osvajanjem trofeja.

Večerašnji meč zaista je bio na visokom nivou sa obe strane terena. Bilo je atraktivnih poteza, bilo je preokreta u oba seta (u prvom je Sabalenka stigla od 1:2 do 5:2, pa je bilo 5:5 pre nego što je Beloruskinja dobila još dva ključna gema), poređenja radi moglo bi se reći da je ovo finale podsetilo na fudbalski okršaj Argentine i Francuske u finalu Svetskog prvenstva 2022. u Kataru, kada su Trikolori nadoknadili 0:2, pa u produžecima 2:3, ali su Gaučosi slavili na penale.

I pored velike borbe Džesike Pegule, utisak je da je trofej završio u rukama trenutno kvalitetnije teniserke. Gledajući samo grend slemove ove sezone Arina Sabalenka ima 18 pobeda i jedan poraz (od Ruskninje Mire Andrejeve u četvrtfinalu Rolan Garosa).



tagovi

US Open 2024US openArina Sabalenka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara