Fudbaleri Srbije (Star Sport)
Fudbaleri Srbije (Star Sport)

SRBIJA – TIM ZA DANSKU: Sa istim snagama na „Parkenu“

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.09.24. | 18:30

Nema Stojković razloga, a ni kadrova, da bilo šta menja

Nadmašio je renovirani tim Srbije sva očekivanja na utakmici sa Španijom. Umesto unapred upisanog poraza, kako je verovala cela nacija, Orlovi su zablistali, osvojili bod protiv novog prvaka Evrope (0:0), a ko zna kako bi se sve završilo da je Luka Jović iskoristio najbolju šansu na utakmici.

Tri večeri kasnije Srbija će biti na novom iskušenju. A, poznanik stari. Manje od tri meseca od utakmice na Evropskom prvenstvu koja je odlučivala ko će proći u osminu finala (0:0), Orlovi će se ponovo nameriti na Dansku. I oni i mi sa izmenjenim snagama. I oni i mi sa novom dozom samopouzdanja, jer je na „Parkenu“ u Kopenhagenu u četvrtak veče pala Švajcarska (2:0).

Izabrane vesti

Selektor Dragan Stojković je uoči meča sa Španijom rekao da ko ga od igrača oduševi, da ga niko neće moći izbaciti iz tima za dalje utakmice. Ako je suditi po njegovim rečima nakon susreta, ispada da su položili i starteri i rezervisti, podelio je visoke ocene svim pojedincima.

Međutim, nije samo dobro izdanje protiv Španije razlog zašto se očekuje da Piksi na Dansku pošalje isti sastav, nego i činjenica da nema na klupi mnogo opcija za promene.

Zato se očekuje da na golu ponovo bude Predrag Rajković, a ispred njega trio koji je briljirao protiv Furije: Eraković – Milenković – Pavlović.

Bogu hvala dočekasmo da najzad desnog beka vidimo uz desnu aut liniju, Nedeljković je na debiju odigrao odlično, dok je uz levi bok bio Birmančević, koji je oduševio energijom, zalaganjem, borbenošću, ali i koliko je pravio probleme Špancima u prvom poluvremenu. Eventualno tu bi mogla da se vidi promena u sastavu, da Birmančević dobije prekomandu napred, gde mu je prirodnija pozicija, a da levog beka zaigra Terzić, ako je uspeo da se oporavi.

Ivan Ilić i Saša Lukić su u prednosti u odnosu na ostale kada su u pitanju pozicije centralnih vezista, dok su ispred njih Lazar Samardžić, kao glavni kreator igre i Andrija Živković, koji ponovo u reprezentaciji igra van svog „matičnog“ mesta, ali mu to nije smetalo da stvori zicer Luki Joviću protiv Španije.

Od Jovića se očekuje da ono što nije uspeo protiv Furije, učini sutra veče na „Parkenu“ protiv Danske.

Prema tome, očekuje se da selektor Stojković na teren pošalje isti sastav kao protiv Španije, mada to nije njegov manir: Rajković – Eraković, Milenković, Pavlović – Nedeljković, Lukić, Ilić, Birmančević – Samardžić, Živković – Jović.



tagovi

Dragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara