Slavlje Virca i Musijale (Reuters)
Slavlje Virca i Musijale (Reuters)

Nemačka Spleš braća maltretirala Mađare, Pavlovićev prvenac za Pancere

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.09.24. | 22:40

Het-trik asistencija i gol Musijale, Virc učestvovao kod dva od pet pogodaka Elfa

Doneli su Stef Kari i Klej Tompson Golden Stajtu u poslednjih desetak godina četiri šampionska prstena, njihova saradnja na terenu, te revolveraške sposobnosti zatrpavanja protivničkih koševa skovali su im nadimak Spleš braća. Ima i fudbalska reprezentacija Nemačke sličan fenomen u svojim redovima, dvojac koji bi u narednoj deceniji mogao da joj donese radost koju čekaju od Mundijala u Brazilu 2014. godine.

Čuda poslednjih godina na klupskom nivou prave Džamal Musijala i Florijan Virc, a sadardnja, povezanost, te međusobno razumevanje koje su krila minhenskog Bajerna i Bajer Leverkuzena demonstrirali protiv Mađarske na startu A lige nacija, nagoveštvaju da bi podmlađeni Panceri uskoro ponovo mogli da postanu moćan faktor evropske i planetarne fudbalske scene. Možda Mađari nisu idealan parametar za merenje snage, ali izabranici Julijana Nagelsmana odigrali su verovatno najbolju utakmicu od oktobra prošle godine kada je mladi stručnjak preuzeo kormilo - 5:0.

Izabrane vesti

Preživeli su puleni Marka Rosija nekako prvo poluvreme, dozvolili samo Niklasu Filkrugu da im zatrese mrežu u 27. minutu, ali su u nastavku osetili nemačku drobilicu. Musijala je osim novopečenom napadaču Vest Hema, nameštao golove Vircu i Pavloviću zaokruživši het-trik asistencija, dok je Virc malo pre isteka sat vremena igre otvorio zvezdi Bajerna autoput ka golu Petera Gulačija, pre nego što je u 66. minutu i sam matirao golmana Mađarske.

Utakmica na Merkur Špil areni u Dizeldorfu nedvosmisleno je dala putokaze upravi Bavaraca. Za početak da ne bi smeli da se igraju sa Musijalinim produžetkom ugovora koji ističe leta 2026. godine, te da već narednog leta kako znaju i umeju moraju da upare tandem iz državnog tima. Nije tajna da je ofanzivac Leverkuzena apsolutno najveća želja Bavaraca. Sličnu stvar Barselona pokušava da uradi potencijalnim spajanjem Lamina Jamala i Nika Vilijamsa.

Četvrti pogodak Elfa, Virc i Musijala pripremili su zajedničkim snagama, a završni pas išao je u noge rezerviste Aleksandra Pavlovića. Supertalentovani vezista srpskih korena nije idealno šutirao, ali se u drugom nastupu domogao prvenca u dresu A selekcije.

Indisponirane Mađare je dokusurio Kai Haverc iz jedanaeterca koji je sam iznudio, a mogli su Nemci i donajubeljivije pobede od 2021. godine da napadač Arsenala čak dva puta tokom utakmice nije pogađao okvir gola.

Nakon eliminacije od potonjeg šampiona Španije u četvrtfinala finala Evropskog prvenstva čiji su domaćini bili, Nemce su napustili Manuel Nojer, Toni Kros, Tomas Miler i Ilkaj Gundogan. Legende su otišle, ali budućnost deluje prilično ohrabrujuće.

Mark Andre Ter Štegen je posle pola godine stao među stative i tek u 33. godini života dočekao status prvog golmana reprezentacije (A da Nojer nije povređen). Samo jednom je večeras morao da brani i maestralno je skinuo jedan zicer i sprečio počasni gol gostiju. Paskal Gros i Robert Andrih su bez problema izneli čitav posao u veznom redu, odbranu gotovo bez premca držala četvorka Kimih, Ta, Šloterbek, Raum.

Nije Nemačka nepotrebno davila loptu, završila je meč sa 56 odsto poseda lopte, ali je retko grešila u pasu (89 odsto uspešnosti) i poslovično znala šta će sa loptom. Bila je direktna, brza, ubedljiva, a još interesantniji test čeka je u utorak na Johan Krojf areni u Amsterdamu gde će gostovati Holandiji.

LIGA NACIJE (A DIVIZIJA) - 1. KOLO

Subota

GRUPA 3

Nemačka - Mađarska 5:0 (2:0)

/Filkrug 27, Musijala 58, Virc 66, Pavlović 77, Haverc 81pen/

Holandija - Bosna i Hercegovina 5:2 (1:0)

/Zirkze 13, Rejnders 45+2, Gakpo 56, Veghorst 88, Simons 90+2 - Demirović 27, Džeko 73/

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Fudbalska reprezentacija NemačkeFudbalska reprezentacija MađarskeFlorijan VircDžamal MusijalaNiklas Filkrug

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara