Luis de la Fuente (©Reuters)
Luis de la Fuente (©Reuters)

Španci moraju da menjaju posle Beograda: Ojarzabal već otišao, Olmo pod upitnikom

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.09.24. | 21:53

Luis de la Fuente kritikuje zgusnut raspored, ali i klubove koji prigovaraju zbog minutaže igrača u reprezentaciji

Na čvrst otpor naišli su Španci u Beogradu, pa prva utakmica nakon osvojenog Evropskog prvenstva nije donela ishod kojem su se nadali. Meč je završen bez golova, a pored toga što nisu pobedom započeli Ligu nacija, gosti su stadion Rajko Mitić napustili i zabrinuti zbog zdravstvenog stanja dvojice reprezentativaca.

Mikel Ojarzabal je iz svlačionice izašao na štakama i sa zavijenom nogom zbog povrede skočnog zgloba, tako da je umesto u Švajcarsku putovao nazad u San Sebastijan gde će ga pregledati doktori Real Sosijedada, dok je Dani Olmo dobio jak udarac u koleno i pitanje je da li će moći da igra u nedelju u Ženevi.

Izabrane vesti

Zabrinuti su u Barseloni zbog stanja svog novog napadača, a selektoru Luisu de la Fuenteu uputili su već kritiku jer je mladi Lamin Jamal odigrao ceo meč protiv Srbije

Otvoreno je strateg evropskih prvaka pričao o toj temi uoči utakmice sa Švajcarskom.

"Ne osećam pritisak jer prvenstveno mislim na igrače, ali i u reprezentaciji oni moraju da igraju. Kalendar prave FIFA i UEFA, a mi se prilagođavamo. Igrači žele da budu u reprezentaciji, klubovi žele da njihovi igrači dobijaju pozive, ali i mi u reprezentaciji smo žrtve kalendara. Ako ne možemo da računamo na igrače za 180 minuta na terenu u septembru, onda treba da zaboravimo na nacionalne timove. Uvek ćemo koristiti najbolje igrače koje imamo jer imamo veliku odgovornost da predstavljamo našu zemlju. Osim toga, bilo bi nepravedno davati igračima minutažu na osnovu toga iz kog kluba dolaze. To sigurno neću raditi", jasan je De la Fuente.

Dodao je selektor Španije i da je nepravedno od klubova da se žale na minutažu svojih igrača kada nasatupaju za reprezentaciju.

"To je licemerno, jer klubovi vole kada njihovi igrači dobijaju pozive u nacionalni tim, ali morao bi da se pronađe balans zbog previše utakmica u kalendaru".

Najavio je Luis de la Fuente da će biti promena u odnosu na beogradski sastav, ali će Španija svakako ići na pobedu u Švajcarskoj.

"Poslednji trening će mi pomoći da rešim dileme koje imam. Dani Olmo je dobio udarac u koleno protiv Srbije i pitanje je da li će moći da igra sutra. Sigurno će trenirati lakšim intenzitetom, ali imamo Pereza i Hoselua koji su takođe odlični igrači i verujem da ćemo sastaviti tim koji može da pobedi Švajcarsku".

Špance u Cirihu čeka teren u dosta lošem stanju.

"Teren je zahvatila neka bakterija i prilično ga oštetila. Reklu su nam da je sada bolje nego što je bilo, pa zamislite kako je onda izgledao. Kako god, nema nam druge nego da se prilagodimo uslovima".

Švajcarska će u nedelju biti bez Elvedija i Džake koji su dobili crvene kartone u porazu od Danske (0:2), dok se Špancima vraća Rodrigo, ali ne i Morata koji je takođe bio suspendovan za utakmicu u Beogradu, ali je uz to i povređen.

"Švajcarska ima dobre igrače i sigurno će nam suprotstaviti kvalitetan tim", zaključio je selektor evropskih prvaka.


tagovi

Luis de la FuenteMikel OjarzabalDani OlmoFudbalska reprezentacija Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara