Janik Vestergor (©Reuters)
Janik Vestergor (©Reuters)

Bod protiv Španaca kao upozorenje Dancima: Srbi disciplinovaniji nego letos, mogu dobro da se brane

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.09.24. | 22:05

"Mnoge njihove velike igrače vrlo dobro poznajemo, a tu su i neki manje poznati za koje ćemo morati malo bolje da se pripremimo", napominje štoper Janik Vestergor

Do pre nekoliko dana možda su i mislili 'lako ćemo sa njima', ali posle boda koji je osvojila protiv Španije u taboru Danske sa dozom poštovanja i opreza dočekuju sutrašnji susret sa Srbijom u Kopenhagenu (18.00).

Prisetivši se prošlog međusobnog susreta odigranog u grupnoj fazi Evropskog prvenstva (0:0), vršilac dužnosti selektora skandinavske reprezentacije Lars Knudsen napomenuo je da je u taboru Orlova u međuvremenu došlo do značajnih promena.

Izabrane vesti

"Znamo Srbiju vrlo dobro sa Evropskog prvenstva na kojem smo odigrali vrlo težak meč protiv njih. Zamenili su nekoliko igrača, imaju nešto drugačiji tim, sa drugačijim pristupom. Ipak, meč sa Evropskog prvenstva i dalje nam može biti od koristi. I dalje su tu bazične stvari kojih se drže, iako je jedan deo ekipe promenjen. Sada su disciplinovaniji, imaju manje izraženih pojedinaca, ali i dalje imaju vrlo talentovane igrače", izjavio je Knudsen na konferenciji.

Nada se Knudsen da će predstojeća utakmica biti sadržajnija od one koju su dve reprezentacije odigrale u Nemačkoj.

"Nadam se da ćemo kreirati više prilika i postići više golova kako ne bismo završili istim rezultatom. Moramo da budemo strpljivi i da se postavimo ispravno kako bismo mogli da im naudimo na isti način kao što smo i Švajcarskoj u četvrtak", zaključio je Knudsen.

O promenama u srpskoj reprezentaciji govorio je i štoper Danske Janik Vestergor, apostroviravši kako joj nedostaje nekoliko zvučnih imena.

"Svesni smo da su neki od srpskih igrača pomalo nepoznati. Mnoge njihove velike igrače vrlo dobro poznajemo, a tu su i neki manje poznati za koje ćemo morati malo bolje da se pripremimo. Ponekad može biti prednost što nisu toliko poznati, ali niko od nas neće napraviti grešku da pomisli kako će Srbija biti manje kvalitetna. Ne znam šta se dešava kod njih, ali nema sumnje da kada nema nekih velikih igrača, koji su u timu dugi niz godina, onda neki drugi moraju da zakorače i pokažu karakter. Može to da bude i teret, ali za neke može da bude i olakšanje, to što mogu da izađu iz senke. Može biti i jedno i drugo, ali nema sumnje da i dalje imaju mnogo kvaliteta. To je ekipa koja uvek ima dobre fudbalere. Remi sa Španijom takođe je pokazao da oni mogu dobro da se brane, tako da je pred nama veliki izazov. To su pokazali i na Evropskom prvenstvu", podsetio je defanzivac Lestera.


tagovi

fudbalska reprezentacija Srbijereprezentacija DanskeLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara