Ivan Jovanović (©Reuters)
Ivan Jovanović (©Reuters)

Ivan Jovanović doveo Grke u red na debiju, rutinska pobeda nad Finskom

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.09.24. | 22:55

Odličan početak Helena pod novim selektorom

Era Ivana Jovanovića na klupi Grčke počela je pobedom! Heleni su pred svojim navijačima u Pireju dobili Finsku rezultatom 3:0 (2:0) i izbili na čelo Grupe 2 B Lige nacija.

Grcima je ovo prva takmičarska pobeda nakon gotovo pola godine, odnosno još od sigurnog izdanja takođe na svom terenu protiv Kazahstana u kvalifikacijama za Euro. Na kontinentalno takmičenje nisu otišli, ali se nadaju da bi Ivan Jovanović to mogao da promeni i odvede ih na prvi veliki turnir posle Mundijala u Brazilu 2014. godine.

Izabrane vesti

Uprkos tome što su dva gola postigli u prvom delu, može se slobodno reći da su Grci bili bolji u drugih 45 minuta i već tu se vidi osetno poboljšanje.

Dva gola na ovom meču postigla je 'devetka' Grčke Fotis Joanidis, tačnije načeo je i dovršio Finsku, dok je između autogol postigao Benjamin Kalman posle odlične reakcije mladog štopera Konstantinosa Kulijerakisa koji je ovog leta postao najskuplja prodaja u istoriji Paoka jer je za gotovo 12.000.000 evra otišao u Volfzburg.

Uprkos teškom porazu, Finci su imali veći posed lopte, ali je Jovanovieva taktika da čeka greške protivnika urodila plodom i jasno napravila veliku razliku. Sve je krenulo od velike greške Lukaša Hradeckog posle čega je Joanidis otvorio seriju golova, nastavilo se sa pomenutim kiksom Kalmana, dok je hitac za konačnih 3:0 stigao posle kornera kada je Joanidis bio najviši u skoku.

Grci su u drugom poluvremenu delovali još gladniji igre i golova, što se najviše osetilo posle ulaska mladog Janisa Konstantelijasa. Talentovani vezista Paoka uneo je novu dinamiku u igru Grka, zbog čega su delovali još opasnije i Finci su pukom srećom izbegli još teži poraz.

U sledećoj utakmici Grci idu na noge Republici Irskoj, koju je Engleska nadigrala u Dablinu sa 2:0.

LIGA NACIJA (B DIVIZIJA) – 1. KOLO

Subota

GRUPA 1

Gruzija - Češka 4:0 (1:0)

/Kvarachelija 33, Čakvetadze 53, Mikautadze 63, Kočorašvili 66/

Ukrajina - Albanija 1:2 (0:0)

/Konoplja 49 – Ismajli 54, Asani 66/

GRUPA 2

Republika Irska - Engleska 0:2 (0:2)

/Rajs 11, Griliš 26/

Grčka - Finska 3:0 (2:0)

/Joanidis 23, 76, Kalman 37ag/



tagovi

Fudbalska reprezentacija GrčkeIvan Jovanovićreprezentacija FinskeLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara