Nejmar (© Reuters)
Nejmar (© Reuters)

Nejmar je frustriran što nije među tri najbolja na svetu

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.12.20. | 13:12

Ironično poručio da se prebacuje na košarku, tenis...

Još jedna polemika u svetu fudbala. Otvorila ju je FIFA, skrativši imena kandidata za najboljeg igrača prethodne sezone na imena Kristijana Ronalda, Roberta Levandovskog i Lionela Mesija, a izostavivši – Nejmara.

Kao po običaju, Brazilac se naljutio. Što ne krije, te je posle objave Svetske kuće fudbala ko konkuriše za nagradu, napisao na Tviteru:

Izabrane vesti

Ozbiljno?

Uz iročničan dodatak:

Pošto mi nije uspelo u tenisu, prešao sam na košarku“.

Malo kasnije:

Batalio sam košarku i sad sam gejmer“.

Očigledna frustracija prve zvezde Pari Sen Žermena skopčana je sa utiskom da smatra kako su njegove partije u prethodnom takmičarskom ciklusu bile dovoljne da ga organizatori makar uvrste među tri najbolja na planeti. Podsetimo, u sezoni 2019/2020 Nejmar je sa Pari Sen Žerrmenom osvojio Ligu 1, Kup i Liga kup Francuske, stigao je i do finala Lige šampiona. Na 27 utakmica dao je 19 i namestio 12 golova, iako je dobar deo sezone propustio zbog različitih povreda.

I opet čelnicima FIFA to nije bilo dovoljno da ga smeste u istu ravan sa asovima Bajerna, Juventusa i Barselone.

Što se nas tiče, uvek ćeš igrati u najjačim ligama, najboljim klubovima i među najboljim fudbalerima sveta“, požalio se i Nejmarov tata, Nejmar Santos senior.

Pod obrazloženjem da je izbila pandemija virusa korona Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta koja se vezuje za učinak u kalendarskoj godini ne dodeljuje se u 2020. Nagrada FIFA nosi naziv THE BEST i sleduje igraču koji je najviše pokazao u periodu od 20. jula 2019. do 7. oktobra 2020.



tagovi

FIFANejmarPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara