Detalj sa utakmice (© Partizan/X)
Detalj sa utakmice (© Partizan/X)

Novi tim, ali stari rezultati: Partizan Mozzart Bet ponovo pao u Vitoriji

Vreme čitanja: 4min | čet. 03.10.24. | 22:39

Izgledao je Partizan Mozzart Bet bolje, imao prednost, imao energiju i inicijativu, ali na kraju kada je bilo najbitnije u dramatičnom finišu je pao protiv Baskonije i ponovo otvorio sezonu porazom - 88:82

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Vitorije)

Promenjen je ceo tim Partizana sa ciljem da pokaže energiju koja je falila, ali u Vitoriji je viđen stari film, dobro poznat. Neizvestan finiš protiv Baskonije i poraz od kojeg će mnogi u neverici da se hvataju za glave. Izabranici Željka Obradovića su pogubili konce u četvrtoj četvrtini iako su u jednom trenutku u drugom poluvremenu imali devet poena prednost, međutim Baskonija je odigrala neuporedivo smirenije kada je to bilo najbitnije i na kraju savladala klub iz Humske rezultatom 88:82

Izabrane vesti

Zvuči neverovatno, ali Partizan više od 23 godine nije pobedio u Vitoriji, a ni ove sezone ništa nije bilo drugačije iako je izgledalo da bi crno-beli tim mogao do pobede jer su zaista u nekim momentima izgledali odlično, pre svega na energetskom planu kada je Tajrik Džons leteo po parketu i zakucavao svaku loptu, ali na kraju očigledno ni to nije bilo dovoljno da se sezona najzad otvori pobedom jer je ovo treće otvaranje Evrolige zaredom koje klub iz Humske počinje porazom.

Nije pomogla ni izvanredna partija centarskog tandema. Tajrik Džons je ubacio 22 poena, ali je u potpunosti stao posle neugodnog pada u trećoj deonici. Pratio ga je Brendon Dejvis sa 20 poena, a Vanja Marinković je dodao 11.

Koliko se sam događaj i atmosfera u dvorani na evroligaškim utakmicama razlikuje od onog u Beogradu najbolje je moglo da se vidi večeras u Baskoniji gde je Fernando Buesa arena bila poluprazna desetak minuta pre meča, a tek onda se donekle napunila, ali su se brojna prazna mesta videla, ali to nije sprečilo klub da zaista spremi spektakularno otvaranje sa vetrom, izvođačima sve u tonu nekih vikinških zvukova.

Sve to su navijači Partizana, njih stotinjak, propratili relativno nezainteresovano jer su navikli na znatno vatrenije atmosfere u Areni.

Ipak, sav taj spektakl sa strane kao da je stegao igrače Partizana. Ništa nisu bili u stanju da pogode pa je Baskonija imala 9:3 zahvaljujući Luvavuu. Osetio je taj momenat Vanja Marinković, ali i iskusni Brendon Dejvis da oni moraju da povuku prvi i baš su to uradili. Serijom u kojoj su obojica ubacila po pet poena, a posebno je sve u crno-belom razveselila trojka Marinkovića koja je donela preokret i prvu prednost Partizanu koja je trajala do kraja četvrtine, ali je utisak pokvarila trojka Baskonije sa zvukom sirene... Nešto što se redovno dešavalo prošle sezone.

Bio je to samo uvod u vatromet koji je viđen u drugoj četvrtini u kojoj su svi pogađali u serijama, ali sve je ostalo u senci senzacionalnog zakucavanja Tajrika Džonsa koji je već kandidat za potez sezone koja je tek počela.

Stekao se tada utisak da je Partizan jednostavno bolji tim na parketu, ali da nije bilo rešenja za Markusa Hauarda kome je bio dovoljan i najmanji prostor da pronađe put do koša. Njegovih 10 poena su bili najzaslužniji što je Baskonija bila u igri jer je tandem u reketu Dejvis-Džons izgledao zaista izvanredno, ali prednost na poluvremenu od svega šest poena (38:32) nije oslikavala kako je izgledalo drugo poluvreme.

Umesto da izabranici Željka Obradovića sve reše početkom drugog poluvremena kada je Džons doneo nejvećih devet poena prednosti, odbrana je stala. Krenule su da se nižu greške od kojih je Obradović krenuo da se hvata za glavu i za tren oka umesto lagane utakmice, stvorila se drama jer je na semaforu bilo 54:54. Na kratko su samo kočnicu stisli Marinković i Lundberg, ali Baskonija je osetila momenat da može sve da preokrene.

Preokret se i dogodio pet minuta pre kraja. Partizan je prerano ušao u bonus, posle čega je morao znatno da smanji intenzitet u odbrani. Na sve to se stegla ruka u napadu i svim navijačima Partizana u dvorani su krenule da se vraćaju scene i prošle sezone. Posebno kada Nilikina nije uspeo da izvede loptu baš kao Pi Džej Doužer prošle sezone. Sve je začinila trojka Luvavua na dva minuta pre kraja posle koje crno-beli tim više nije mogao do preokreta.

Na kraju novi poraz u Vitoriji, ko zna koji po redu i ponovo je sezona u Evroligi otvorena porazom, a na sve to crno-beli u narednom kolu gostuju u Madridu gde ih čeka naoštreni Real.

BASKONIJA - PARTIZAN MOZZART BET 88:82

(16:17, 16:21, 27:22, 29:22)

Dvorana: Buesa arena

Sudije: Robert Lotermozer, Pjotr Pastusjak, Džozef Bisang

Baskonija: Hauard 17, Raieste, Sedekerskis 14 (6sk.), Luvavu 15, Jaramaz 2, Forest 10 (4sk.), Rogavopulos, Diop 2, Boldvin 7, Hol 8, Endiaje, Moneke 13 (4sk., 4as.).

Partizan Mozzart Bet: Dejvis 20, Lundberg 10 (4as.), K. Džons 4 (6as.), Nilikina 3, Koprivica, Nakić, Marinković 11 (4sk.), Pokuševski, Braun 4, Bonga 8 (4sk.), Lakić, T. Džons 22 (4sk.).



EVROLIGA - 1. KOLO

Četvrtak

Alba - Panatinaikos 77:87

/Mekdovel Vajt 13 - Nan 16/

Žalgiris - Barselona 74:67

/Francisko 19 - Laprovitola 12/

Monako - Olimpija Milano 93:80

/Dialo 20 - Bruks 16/

Baskonija - Partizan Mozzart Bet 88:82

/Hauard 17 - T. Džons 22/

20.45: (4,10) Bajern (1,70) Real Madrid (1,30)

21.00: (1,45) Makabi Tel Aviv (16,0) Asvel (3,20)

Petak

19.30: (1,70) Fenerbahče (15,0) Olimpijakos (2,40)

21.00: (2,25) Pariz (15,0) Crvena zvezda (1,80)

21.00: (1,90) Virtus (15,0) Anadolu Efes (2,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanBaskonijaEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara