Željko Obradović (©AFP)
Željko Obradović (©AFP)

Obradović: Ne može da se igra sa spuštenim rukama, morali smo da budemo smireniji u kontri

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.10.24. | 23:22

"Generalno, mislim da je bila dobra utakmice, kvalitetna za otvaranje Evrolige", istakao je trener Partizan Mozzart Beta posle poraza od Baskonije u Vitoriji

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Vitorije)

Nije uspeo ni treću uzastopnu sezonu u Evroligi, Partizan Mozzart Bet da otvori pobedom. U Vitoriji protiv Baskonije se ponovo igrao isti film. Crno-beli su kontrolisali meč u prvih 20 minuta, da bi u nastavku pali i dozvolili protivniku da se vrati i preokrene uz neke nerealne šuteve.

Izabrane vesti

Trener crno-belih, Željko Obradović i pored poraza nije klonuo duhom, već je u globalu pohvalio igru svojim izabranika istakavši da je neuspeh došao kao produkt lako primljenih poena i loše izvedenih kontri.

"Generalno, mislim da je bila dobra utakmice, kvalitetna za otvaranje Evrolige", rekao je Obradović po završetku utakmice, pa nastavio istim tonalitetom: "Prvo poluvreme smo odbrambeno izgledali dobro, možda napadački to bilo u određenim trenucima, ali smo imali tu prednost koja se ispostavila da ništa ne znači. Drugo poluvreme, ono što je nama problem je da kada smo bili u mogućnosti da igramo agresivniju odbranu, primali smo lake poene na isteku vremena. I to se desilo u nekoliko navrata. To su najveći problemi koje smo imali, plus situacije u kontri koje nismo rešili. To je prevagnulo da Baskonija dobije utakmicu. Ekipa se bori, želimo da imamo energiju i želju koja je bila prisutna. Prva utakmica, idemo dalje."

Da li je pad koji je doživeo Tajrik Džons bio razlog gubitka momentuma u nastavku?

"Tajrik je igrao dobru utakmicu, malo vremena je proveo na klupi, nije to bio veliki problem. Pad koncentracije u odbrani kada ekipa nema ili ima jedan faul, ne može da se primi lak koš, ne može da se igra spuštenim rukama. Kažem opet, u nekim situacijama u kontri smo morali da odigramo hladnije glave, da stanemo. Od prvog dana insistiramo na ekstra pasu, to danas nismo imali i pored priličnog broja asistencija (20). Ipak, mislim da imamo kvalitet da to bude još i bolje."



tagovi

Željko ObradovićEvroligaKK PartizanBaskonija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara