TSC – OCENE: Pantović ponovo u okvir, Đakovac se probudio, Banjac zaustavljen

Vreme čitanja: 1min | čet. 03.10.24. | 21:40

Odbrana bolje izgleda, Damjanovićev tim se naigrao fudbala

Izabrane vesti

Veljko IlićGolman
Imao nekoliko dobrih intervencija u prvom poluvremenu, zaustavio odličan udarac kapitena Astane u presudnom trenutku i time sprečio da njegov tim uđe u dupli zaostatak u momentu kada je bio bolji rival. U nastavku i nije imao previše posla, jer se protivnik branio i pretio pretežno sa distance.
Ocena
6.5
Stefan JovanovićOdbrana
Ušao nervozno u utakmicu, požuteo već posle nekoliko minuta da bi potom smirio glavu. Non stop je dolazio visoko u napad, napravio više dobrih prodora, ali nije uspevao da pronađe nikoga od saigrača na drugoj stativi. Nije dobijao previše šanse na početku sezone, a sada je pokazao da može da bude vrlo koristan i da se nametne kao opcija broj jedan na desnom beku. Vrlo dobra partija iskusnog desnog beka koji je doživeo da sa 30 godina tek debituje u Evropi.
Ocena
6.5
Mateja ĐorđevićOdbrana
Popravila je kompletna odbrana utisak nakon ubedljivog poraza od Makabija. Jeste ponovo primila pogodak, ali samo iz prekida. Deo ove priče je i mladi centralni bek, koji je pokazao veliki napredak kao i kompletna defanziva Plavih lavova. Bio je večeras siguran sa loptom, nije ostavio previše prostora napadačima Astane, dok je Džofri Činedu uspeo da mu pobegne samo u jedan ili dva navrata.
Ocena
6.5
Dušan StevanovićOdbrana
Malo šta je prolazilo pored njega danas. I kada je publika već videla da ga lopta preskače, uspeo je da glavom preseče pas protivnika. Očistio znatan broj lopti namenjenih Marinu Tomasovu, bio siguran na lopti kada su u pitanju dodavanja.
Ocena
7
Nemanja PetrovićOdbrana
Nazad vrlo koristan, a napred ga nije bilo previše u centru pažnje, barem u prvih 45 minuta. Ne zato što je loše odigrao, naprotiv, već zato što je većina napada njegovog tima išla preko desne strane ili kroz sredinu. Tek u nastavku je dobio potreban prostor, i koristio ga je vrlo dobro. Ono što mu najviše ide u prilog, nije dozvolio kapitenu protivnika, Marinu Tomasova, da se previše naigra fudbala.
Ocena
7
Mihajlo BanjacVezni
Do 79. minuta - Večeras sa dosta ofanzivnom ulogom, i često uz desnu aut liniju. Umalo da napravi pometnju odbrani, kada je dao prejak pas za Veljka Ilića, srećom Džofri Činedu je bio neprecizan. Ulazio je u sredinu, da bi odvukao svog čuvara što je ostavljalo dosta prostora Stefanu Jovanoviću. Nije ga hteo gol, uputio je nekoliko udaraca i sve je otišlo van okvira. Pritisnuli su ga defanzivci Astane u nastavku, što je otvorilo prostor na drugoj strani, ali i njega udaljilo od mreže Josipa Čondrića.
Ocena
6
Milan RadinVezni
Osigurač u timu TSC-a večeras, moglo bi se reći kao i uvek. Znao da pokvari napade Astane, sa loptom nije previše komplikovao, podelio par korisnih dodavanja. Na sve to, u momentima kada je njegov tim pritisako protivnika, znao da se nađe i pred golom tima iz Kazahstana. Imao odlično dodavanje za Ifeta Đakovca u nadoknadi vremena. Sa druge strane, ponovo zaradio žuti karton, zbog prekršaja na sredini terena, ali u momentu kada je pretio ozbiljan napad protivnika.
Ocena
6.5
Ifet ĐakovacVezni
Do 69. minuta - Našao mu je zlatnu žicu novi trener Topolčana, te je ofanzivni vezista konačno počeo da igra fudbal, da pravi slalome kroz centralni deo terena. Večeras ga je bilo svuda, stizao je da otme po koju loptu ali i da odigra kvalitetan pas unapred. Talija mu nije bila naklonjena kada je opalio po lopti i pogodio prečku. Dobio je udarac u drugom poluvremenu posle kojeg je morao da napusti teren.
Ocena
6.5
Miloš PantovićVezni
Pretplatio se ove sezone na prečke, protiv Makabija jedna, a sada i protiv Astane. Ko zna gde bi otišla utakimica i u kom pravcu, da je bio precizan. Imao je zadatak centralnog napadača večeras, u nekoliko navrata je sam sebi stvorio prostor i najviše je pretio golu kazahstanskog tima. Ni njega kao ni saigrače nije htela sreća, imao je nekoliko vrhunskih poteza, stalno je vrebao oko gola protivnika toliko da je unosio paniku kod njihovih štopera.
Ocena
7
Petar StanićVezni
Dosta zrela partija mladog ofanzivca, koji je večeras bio pravi lanac koji povezuje odbranu i napad tima. Sakrio je loptu više puta od protivnika, vraćao se na poziciju zadnjeg veznog da započne napad, lomio je sa boka ka sredini, uvek sa preciznim pasom za saigrače. Ipak, nedostajalo mu je to jedno, ključno, presudno dodavanje da bi neko od fudbalera TSC-a postigao pogodak. Mogao je da postane junak, da je u nadoknadi iskoristio slobodan udarac pred golom Josipa Čondrića. Bilo kako bilo, večeras mu se igrao fudbal.
Ocena
7
Aleksandar ĆirkovićNapad
Do 84. minuta - Vrlo malo prostora su mu ostavili defanzivci Astane, verovatno iz razloga što je označen kao velika pretnja i pod naznakom da ne sme da ostane sam jer je najopasniji u igri jedan na jedan. U više navrata je sa loptom lomio ka sredini, jednom šutirao, nekolicinu puta proigravao saigrače. Postao član trojke TSC-a koja je večeras pogađala prečku.
Ocena
6.5
Prestiž MbunguNapad
Od 69. minuta – Adut sa klupe koji je trebalo da osveži i pojača napad. Imao je jednu dobru priliku, nije pogodio okvir gola ali jeste doprineo tome da Josip Čondrić upiše odbranu.
Ocena
6
Bence ŠošNapad
Od 79. minuta – Za malo vremena koliko je proveo na terenu je ipak uspeo da jednom uđe u šansu, samo da bi mu udarac bio izblokiran.
Ocena
-
Marko LazetićNapad
Od 84. minuta – Premalo na terenu za ocenu, ali je bio akter nekoliko napada i čak uspeo da jednom ugrozi gol Astane.
Ocena
-
Jovan DamjanovićTrener
Uspeo je da povrati ekipu, da joj unese ratnički duh i hrabrost, još samo da krenu da koriste šanse. Ne može se reći da je u duelu sa Astanom napravio ijednu lošu odluku ili potez, ekipa je napadala, pritiskala, imala posed, i čak 25 udaraca ka golu protivnika. Dobro se i branila u nekoliko navrata, ali ipak kada se sve podvuče doživela poraz. Moraće samo da poradi na tome kako da probije blok kada se protivnik kao večeras povuče i posveti dosta defanzivi. Ovo mu je tek peti meč na klupi tima iz Bačke Topole, i za kratak period je uspeo da popravi dosta toga, ali će Topolčani morati da pričekaju na prvu pravu evropsku pobedu još neko vreme.
Ocena
7



tagovi

TSC Bačka TopolaLiga konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara