©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (sreda, 7. oktobar): Rolan Garos sa Noletom i Bustom... Portugalija – Španija, u punom špilu prijateljskih mečeva

Vreme čitanja: 4min | sre. 07.10.20. | 08:20

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas


N. ĐOKOVIĆ – KARENJO BUSTA, 16.35

Izabrane vesti

(Tenis, Rolan Garos)

Nastavljaju tamo gde su stali kada je Nole diskvalifikovan u Njujorku! Španac, Pablo Karenjo Busta po drugi put u karijeri plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa. Sve se zbilo tako što je savladao Nemca Danijela Altmajera sa 6:2, 7:5, 6:2. U borbi za polufinale protivnik mu je niko do Novak Đoković, naš i svetski broj jedan koji je u spletom nesrećnih okolnosti po sudijskoj odluci udaljen sa turnira u Njujorku baš na susretu s Bustom. Novak ovoga puta neće ustuknuti, a dva čuda za Španca bila bi previše, pošto do sada nije uspevao da naudi Đokoviću.

PORTUGALIJA – ŠPANIJA, 20.45

(Fudbal, prijateljska utakmica)

Najinteresantniji meč u ovom ciklusu prijateljskih bez sumnje je susret Portugalije i Španije. Portugalci su u prvom kolu Lige nacija pregazili Hrvatsku sa 4:1, a zatim dobili Švedsku na gostovanju sa 2:0. Španija je startovala remijem sa Nemcima (1:1), da bi u drugom kolu bila ubedljiva protiv Ukrajine (4:0). Prethodni put ovi rivali odigrali su meč za pamćenje na SP u Rusiji 2018. Rezultat je bio 3:3, a kada se ovakve selekcije suočavaju teško je predvideti krajnji ishod.

ŠVAJCARSKA – HRVATSKA, 20.45

(Fudbal, prijateljska utakmica)

Švajcarci baš nisu imali sreće na utakmici sa Nemcima koje su u potpunosti nadigrali ali su na kraju ipak morali da se zadovolje podelom bodova (1:1). U kolu pre tog izgubili su od Ukrajine na gostovanju sa 2:1. Hrvati su primili osam golova u prva dva kola, doduše bez pomoći ključnih igrača. Nakon poraza od Portugalije (4:1), nekoliko dana kasnije usledio je i onaj od Francuske (4:2). Tri puta su ove selekcije igrale u prošlosti. Na EP u Portugaliji 2004 (0:0), i u dva prijateljska susreta 2012. kada je Švajcarska bila ubedljiva sa 4:2, dok je duel iz 2014. završen bez pobednika (2:2).

FRANCUSKA – UKRAJINA, 21.10

(Fudbal, prijateljska utakmica)

To što su Španci učinili Ukrajincima u Ligi nacija, mogli bi i Trikolori. Za njima je velikih 4:2 protiv Hrvatske u septembru, a za ukrajinskim reprezentativcima četiri primljena gola u utakmici sa Španijom. Ovde Didije Dešam, selektor Francuske svakako neće očekivati da Grizman i ostali statiraju. Biće rotacija u postavama, ali svakako ne i povlačenja.

ITALIJA – MOLDAVIJA, 20.45

(Fudbal, prijateljska utakmica)

Italijani su solidno započeli učešće u Ligi nacija gde su najpre remizirali sa BiH (1:1), a zatim savladali Holanđane minimalnim rezultatom. Moldavci su od prethodnih deset duela izgubili devet i jednom igrali nerešeno. Ove selekcije sastajale su se do sada četiri puta u okviru kvalifikacija za SP i svaki put Italijani su bili bolji, nema nikakve sumnje da će biti i ovog puta.

HOLANDIJA – MEKSIKO, 20.45

(Fudbal, prijateljska utakmica)

Holanđani su prošle sezone stigli do finala Lige nacija i izgubili ga, a uprkos nedavnom porazu od Italijana ova selekcija definitivno je povratila stari sjaj. Meksiko ne zaostaje po dobrim igrama, a u kakvoj je formi dovoljno govori podatak da je od prethodnih 18 utakmica izgubio samo jednu. Poslednji put Holandija i Meksiko igrali su davne 2014. i tada je Meksiko bio bolji (2:3), a GG3+ je bio redovan tip i na svim njihovim susretima pre tog.

NEMAČKA – TURSKA, 20.45

(Fudbal, prijateljska utakmica)

Obe reprezentacije loše su startovale u Ligi nacija. Nemci su posle remija sa Špancima (1:1) istim rezultatom odigrali meč sa Švajcarskom. Turska je s druge strane poražena od Mađara u prvoj rundi (0:1) i odigrala meč bez golova sa našom selekcijom. Za predstojeći vikend Nemci će igrati sa Ukrajinom, dok Tursku očekuje duel sa Rusijom pa je prilično izvesno da će ovaj meč odigrati u nešto drugačijem sastavu. Njihov prethodni okršaj datira iz 2011. u okviru kvalifikacija za EP. Oba duela dobili su Nemci (3:0,1:3).

ANDORA M21 – ENGLESKA M21, 15.00

(Fudbal, kvalifikacije za EP, M21)

Grupa tri deluje kao poligon za slom svih, osim Engleza. Oni su ostvarili svih šest pobeda, a došli su i do fantastične gol razlike od 21:4. Biće ovo veliki test za nejaku Andoru koja je u grupi poslednja, a dobila je jedino mlade Turke. Kako bilo, kombinovani tipovi, ali sa puno golova nameću se podjednako, baš kao i prelazi u kojima figurira favorizovana pozicija Engleza.

CEDEVITA – BURSA, 18.30

(Košarka, Evrokup)

Nanter je u prvom kolu uništio želje za dobrim startom ekipe Olimpije, baš kao što je to Bursi priredio Trento s konačnih 86:93. Ipak, Cedevita nakon svega nije klonula, pa je u ABA ligi savladala Krku sa 77:69, što joj daje vetar u leđa u želji za prvom evropskom pobedom na domaćem parketu. Od njih se očekuje da izgore na parketu u Ljubljani.

S. CICIPAS - RUBLJOV, 14.35

(Tenis, Rolan Garos)

Cicipas pokušava Rubljovu da se osveti za poraz u Hamburgu. Šesti reket sveta izgubio je finale od 12. na ATP listi, krajem septembra sa 2:1 u setovima, a pošto se igra na zemlji, Rubljov koji odlično igra na ovoj podlozi, bez poraza u poslednjih godinu dana pokušaće ponovo da izvede podvig koji se samo poželeti može. 


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara