Paulijus Valinskas i Avudu Abas (©ABA liga – Dragana Stjepanović)
Paulijus Valinskas i Avudu Abas (©ABA liga – Dragana Stjepanović)

Borac Mozzart pružio snažan otpor, Anđušić i Abas vratili Dubai na pobednički put

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.10.24. | 21:03

Čačani na momente bili ravnopravan protivnik, na kraju je presudio individualni kvalitet gostiju

Nisu uspeli košarkaši Borca Mozzart da sačuvaju domaći teren i posle četiri kola pretrpeli su tri poraza. U odličnoj košarkaškoj predstavi pred punom Dvoranom kraj Morave Dubai je ipak odneo pobedu rezultatom 87:74 (24:23, 23:13, 27:24, 11:16).

Malo je falilo da utakmica dobije potpuno neizvesnu notu na prelazu završne dve četvrtine, ipak na kraju je presudio individualni kvalitet u korist gostiju koji sada idu na skor 3-1 i ostaju pri samom vrhu tabele regionalnog takmičenja. Borac Mozzart je i ovaj meč odigrao sa samo desetoricom u protokolu.

Izabrane vesti

Čačani su odlično startovali, zatim su pali u drugoj i prvom delu treće četvrtine, da bi onda pokazali inat i u demonstraciji odlične košarke spustili zaostatak na pet poena (61:66) kada je delovalo da može da se uđe u rezultatsku klackalicu. Umesto toga, trojka Klemena Prepeliča na 47 sekundi do kraja trećeg kvartala 'anestezirala' je protivnika, Dubai je uspeo da dobije snažan impuls i u odlučujućih deset minuta uđe sa opipljivom razlikom koja se zatim ubrzo pretvorila u novo ubedljivo vođstvo.

Borac Mozzart je samo nakratko uspeo da priđe još jednom na šest poena minusa (65:71) posle realizacije Pavla Nikolića, a onda su košarkaši Dubaija protutnjali do pobede. Krenulo je sa prodorom Ajzee Tejlora, čime su gosti sa Bliskog istoka započeli seriju 14:2 kojom su sa šest otišli na 18 razlike (85:67) i tu više Borac Mozzart nije imao snage da se vrati, već da samo ublaži poraz.

Veliki uticaj na pobedu Dubaija dao je Danilo Anđušić, prvo sa četiri bitna poena u pomenutoj seriji, ali i u periodu kada su gosti 'lomili' Borac Mozzart. Nekadašnji košarkaš Partizan Mozzart Beta završio je susret sa 16 poena (5/9 iz igre, 3/5 za tri), dok je poen manje ubacio Avudu Abas. Ajzea Tejlor je na 13 poena dopisao i šest asistencija, a Davis Bertans pet skokova na 10 poena.

Upravo su Bertans i Tejlor bili najzaslužniji što je Dubai uspešno odbio sve nalete Borca Mozzart na početku susreta. Uspeli su da preduprede minute ogromne inspiracije Paulijusa Valinskasa koji je već u prvom kvartalu imao 13 poena uz sve tri ubačene trojke (5/6 iz igre), na šta su Bertans i Tejlor odgovorili sa osam, odnosno sedam poena i četiri proigravanja. U nastavku su komandu preuzeli Abas i Anđušić, iz drugog plana dejstvovao je Ahmed Duverioglu koji je na kraju imao devet poena i sedam skokova, od toga četiri u protivničkom reketu, te Nemanja Dangubić sa sedam poena.

Borac Mozzart se dugo oslanjao na učinak litvanskog plejmejkera koji definitivno može da bude ogromno pojačanje, ali uz pravu podršku saigrača. On je kasnije stao i do isteka vremena ubacio još samo tri poena, ali je zato proigrao Marko Pavićević. Nekadašnji igrač FMP bio je gotovo nerešiva enigma za odbranu Dubaija, pa je uz 16 poena imao i sedam uhvaćenih lopti! Dijante Boldvin je za gotovo 33 minuta ubacio 10, a Majk Smit poen manje.

Naredni meč Borac Mozzart igra u subotu, kada gostuje Mornaru u Baru.

ABA LIGA - 4. kolo

Sreda:

Cibona - Krka 74:81

/Barber 16 - Cerkvenik 22/

Subota:

Cedevita Olimpija - Split 76:74

/Robinson 20 - Škara 20/

Studentski Centar - Partizan Mozzart Bet 60:80

/Hadžibegović 13 - K. Džons 19/

Crvena zvezda - Igokea 91:68

/Daum 16 - Simanić, Marić 12/

Zadar - Budućnost 55:91

/Mihailović 15 - Sulajmon 17/

Nedelja:

Mega - Mornar 84:59

/Petrović 20 – Runjić 13/

Borac Mozzart - Dubai 74:87

/Valinskas, Pavićević 16 - Anđušić 16/

Ponedeljak:

18.30: Spartak Subotica - FMP



tagovi

KK BoracBorac MozzartABA ligaPaulijus ValinskasAvudu AbasDavis BertansNemanja DangubićDanilo Anđušić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara