Grčka (Rojters)
Grčka (Rojters)

Efekat Ivana Jovanovića nastavlja da trese Grčku: Bakasetas i Mantalos srušili Irsku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.10.24. | 22:47

Srpski trener na četiri od četiri na klupi Helena

Grčka je bez većih problema slavila protiv Irske na prepunom Karaiskakisu i došla do četvrte pobede u Ligi nacija u isto toliko mečeva pod vođstvom Ivana Jovanovića - 2:0.

Ako bi se u fudbalu mogla dati nagrada za neaktivnost u napadačkoj igri, to laskavo priznanje bi verovatno otišlo – reprezentaciji Republike Irske. Izabranici Helgira Halgrimsona su pred meč protiv Grčke kao jedini cilj sebi očigledno postavili da ne prime gol, a ofanziva ih doslovce – nije interesovala.

Izabrane vesti

Heleni su po svemu viđenom u prvom delu trebali da vode sa barem dva gola razlike. Glavni krivac zašto nije bilo tako je Kivin Keleher. Branio je golman gostiju sve živo. Pokušaje Jorgosa Masurasa, Dimitiriosa Janulisa, Vangelisa Pavlidisa i Tasosa Bakasetasa. Jurišali su puleni srpskog trenera na gol nošeni podrškom punog stadiona, ali mreža gostiju je nekim čudom ostala netaknuta.

O tome koliko su Grci bili dominantni govori i podatak da su imali 13 šuteva na gol, dok je Irska imala samo dva. Grčka je imala i 75 odsto poseda lopte. Toliko o dominaciji domaćina, odnosno nemoći gostiju da osmisle bilo šta što liči na organizovan napad.

Kad igrate onako kako je igrala Grčka, prosto se mora desiti da postignete gol. Početkom drugog poluvremena je zadovoljena pravda. Bakasetas je perfektno poklopio loptu i poslao je iza leđa Kelehera za erupciju na stadionu Jorgos Karaiskakis. Ušla je voda u uši gostima u tim trenucima, hteli su Heleni da postigne i drugi gol, ali kad je tim Ivana Jovanovića shvatio da usled nemoći rivala nema potrebe za žurbom – zaigrao je malo opreznije.

Irska je imala više loptu u nogama, pokušavala nešto da iskreira i bude opasnija po gol Odisejasa Vlahodimosa, međutim, svaki njihov pokušaj uglavnom se završavao ispred kaznenog prostora. Jedino kako su uspevali da ugroze gol domaćina, to je bilo iz vazduha, kao što je bio slučaj sa pokušajem Džeka Tejlora, ali je to samo zagrejalo dlanove prilično besposlenog golmana Grčke. Kako je vreme prolazilo, Grčka je uglavnom čekala šansu da iz kontri zatvori utakmicu. Dočekali su je u nadoknadi, kada je grešku Kelehera kaznio Petros Mantalos i stavio pečat na trijumf Helena.

GRUPA 2

Finska - Engleska 1:3 (0:1)

/Hoskonen 87 - Griliš 18, Aleksander Arnold 74, Rajs 84/

Grčka - Irska 2:0 (1:0)

/Bakasetas 48, Mantalos 90+2/



tagovi

GrčkaRepublika IrskaLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara