Martin Zubimendi (Reuters)
Martin Zubimendi (Reuters)

Srbiju čeka neka druga Španija i ’drugi najbolji vezista sveta’

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.10.24. | 19:31

Španski selektor ne brine zbog brojnih izostanaka

Ostala je Španija na duži period bez dvojice lidera reprezentacije Rodrija i Karvahala koji su doživeli teške povrede, ali se to ne oseti mnogo. Crvena furija ima toliki fond fudbalera da selektor Luis de la Fuente uopšte ne brine.

Pokazala je to i sinoć utakmica sa Danskom. Rodrijevo mesto u veznom redu je zauzeo Martin Zubimendi i savršeno odradio posao. Postigao je prvi gol u dresu reprezentacije, doneo pobedu i pokazao da može kvalitetno da odigra namenjenu ulogu.

Izabrane vesti

„Zubimendi već duži period igra briljantan fudbal. Ako je Rodri na svojoj poziciji najbolji fudbaler sveta, onda je Zubimendi sigurno drugi najbolji i odmah iza njega. Ima iskustvo i uliva sigurnost ekipi. Nikada ne pokazuje nervozu na terenu. Veoma je mirna i zrela ličnost. On vam je sigurna opklada koja nikada ne omane“, rekao je De la Fuente.

Iako je pored dvojice pomenutih asova, zbog lakših povrede ostao i bez Nika Vilijamsa i Lamina Jamala, španski selektor ne brine pred duel sa Srbijom.

„Nećemo da plačemo i tražimo izgovore. Igrači koje imamo na raspolaganju su jako dobri. Koga god da stavimo na Rodrijevu, Danijevu ili Nikovu poziciju, sve su to sjajni fudbaleri. Ne menjamo ništa u smislu ideje i načina na koji igramo fudbal“, istakao je španski selektor.

Španija će u utorak u Kordobi dočekati Srbiju bez nekolicine povređenih igrača koji su letos osvojili EP u Nemačkoj. De la Fuente ne računa na Karvahala, Rodrija, Vilijamsa, Jamala, Le Normana, Simona i Olma. To su sedmorica startera iz letošnjeg finala protiv Engleske.

„Mirni smo jer smo tokom EP udarili snažne temelje reprezentacije. To nam je omogućilo da na sadašnjost i budućnost gledamo bez stresa. Imamo cigle i sada nam samo treba dobar cement da izgradimo nešto novo. Poznajem ove igrače dugo i oni poznaju mene. Znamo šta nam je činiti. Nemoguće je kontrolisati sve faze igre tokom svih 90 minuta u meču protiv rivala kao što je Danska. Ali i kada se zaglavimo, opasni smo. Sada treba da oformimo novi tim sa nekim drugim igračima“, rekao je španski strateg.



tagovi

Luis de la FuenteMartin ZubimendiFudbalska reprezentacija Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara