Marko Arnautović (Reuters)
Marko Arnautović (Reuters)

Haland video moćnog Marka Arnautovića, Norvežani doživeli debakl (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.10.24. | 22:32

Austrijanci preuzeli prvo mesto na tabeli

Pre mesec dana je Erling Haland presudio Austriji i doneo Norveškoj pobedu posle koje su joj porasli apetiti. Večeras je bio red na Marka Arnautovića da u revanšu naplati dug Halandu i drugovima. Sa kamatom!

Napadač Intera je sa dva gola bio junak ubedljive pobede Austrijanaca (5:1) kojom su opet postali glavni favorit za osvajanje prvog mesta i plasman u A grupu Lige nacija.

Izabrane vesti

Nakon četvrtog kola, tri reprezentacije dele prvo mesto na tabeli sa istim brojem bodova. Ali, Austrijanci su u najboljoj poziciji. Imaju bolji međusobni skor od Norvežana i u poslednjem kolu dočekuju Slovence sa kojima su remizirali u prvom kolu. Zbog večerašnjeg ubedljivog trijumfa, imaju i ubedljivo najbolju gol-razliku pa bi i možda i remi sa Slovenijom za mesec dana mogao da bude dovoljan za prvo mesto.

Ekipa Ralfa Rangnika je podsetila večeras na sjajan fudbal koji je igrala letos na EP. Iako je u septembarskom prozoru osvojila samo bod u dve utakmice, brzo je popravila formu i opravdala status favorita.

Norvežani su otvorili meč stativom Halanda u šestom minutu, a potom je usledila dominacija domaćeg tima.

Kapiten Marko Aranutović je u osmom minutu nagovestio da će ovo biti njegova noć. Fantastičnim udarcem sa ivice šesnaesterca je zakucao projektil pod prečku gola Norvežana i najavio kanonadu.

Pola sata su Austrijanci dominirali i držali stvari pod kontrolom, a onda se razbudila i Norveška. Haland je imao još jednu šansu, da bi metu pogodio njegov parnjak iz napadačkog tandema. Aleksander Serlot je glavom na centaršut Rijersona doneo izjednačenje pred odlazak na odmor.

Norveška radost je trajala samo do početka drugog dela igre. Hanše Olsen je srušio Baumgartera i skrivio penal koji je Arnanutović pretvorio u novo vođstvo. Potom je usledio rafal golova...

Linhart je povisio na 3:1 udarcem glavom nakon kornera, Poš zapečatio utakmicu pogotkom za 4:1 na asistenciju Zabicera koji je uskoro namestio još jedan gol. Na njegov centaršut je konačnih 5:1 postavio Gregorič.


LIGA NACIJA (B DIVIZIJA) – 4. KOLO

GRUPA 3

Kazahstan - Slovenija 0:1 (0:0)

/Mlakar 55/

Austrija - Norveška 5:1 (1:1)

/Arnautović 8, 49, Linhart 58, Poš 62, Gregorič 71




tagovi

Marko ArnautovićErling Halandreprezentacija Austrijereprezentacija Norveške

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara