Nikola Jokić (AFP)
Nikola Jokić (AFP)

Marej izdao Jokića! Asistencija nedostajala za tripl-dabl, videli se svi problemi Denvera

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.10.24. | 08:10

Jokić dominirao, ostao kratak za novi tripl-dabl i doživeo novi poraz

Posle egzibicija u Abu Dabiju i dva poraza od Boston Seltiksa, Denver Nagetsi izašli su na parket u noći između nedelje i ponedeljka kako bi odigrali prvu od preostale tri utakmice predsezone. Srpski centar Nikola Jokić je kao i uvek blistao u dresu Denver Nagetsa, ali je njegova ekipa poražena od Finiks Sansa rezultatom 118:114.

Jokić je upisao 21 poen. Pogodio je deveet šuteva za dva iz 11 pokušaja i tri od pet slobodna bacanja, ali je promašio svaku trojku koju je šutnuo, a oprobao se pet puta. Na kraju je meč završio sa 56% iz igre, dok je na 21 poen dodao i 14 skokova i devet asistencija, čime mu je za dlaku izmakao tripl-dabl za 30 minuta provedenih na parketu. Imao je jednu ukradenu loptu i čak šest izgubljenih, dok je u +/- koloni imao +5 na kraju.

Izabrane vesti


U prvom poluvremenu Denver je držao sve pod kontrolom i imao je sedam poena prednosti posle prve četvrtine, odnosno deset poena razlike posle 24 minuta igre. Jokić je bio zaslužan za tu prednost jer je igrao sjajno na oba kraja parketa. Dominirao je na skoku, dominirao u reketu i odlično sarađivao opet sa Gordonom, ali i Majklom Porterom Džuniorom.

Međutim, igra Denvera se totalno raspala u trećoj četvrtini. Dopustili su 37 poena Finiks Sansima, čija se igra bazirala na šutiranju trojki, kojih su šutnuli čak 50 na ovom meču i pogodili 23, što je odličan procenat. Posebno su dobro šutirali u trećoj četvrtini, kada su ih pogodili sedam od 15, zbog čega je izuzetno ljut bio trener Denver Nagetsa Majk Meloun.

"Dominirali smo na skoku i u reketu, ali su nas razbili trojkama kao niko do sada. Sramotno je bilo primiti 37 poena u trećoj četvrtini. Moramo da budemo bolji", rekao je Meloun.

Denver je na sedam minuta do kraja vodio, ali serijom 10:0, u kojoj su Li i Bol pogodili po trojku i povratka u duelu rezervista u završnici meča nije bilo.


Do pobede su Finiks Sanse predvodili bivši igrač Denvera Monte Moris sa 20 poena, koliko je imao i Rajan Dan, Rojs O'Nil sa 17, još jedan bivši igrač Nagetsa Bol Bol sa 14 i Kolin Gilespi sa 12 poena. Frenk Kaminski upisao je sedam poena i šest skokova.

Kod Denvera su kao i Jokić po 21 poen imali Stroter i Majkl Porter, Gordon je upisao 12, a Kristijan Braun i Zik Nađi po 11 poena. Rasel Vestbruk imao je devet poena i šest asistencija, Dario Šarić po šest poena i šest skokova, dok je Džamal Marej upisao samo dva poena za 19 minuta, uz šut iz igre jedan od šest.


tagovi

Nikola JokićDenver NagetsFiniks Sans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara