Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Universidad de Čile na pragu duple krune

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.10.24. | 23:02

Lider šampionata Čilea noćas (01.00) u revanšu polufinala dočekuje Kokimbo posle 0:0 u prvom meču

Kako to obično bude, većina zemalja u Južnoj Americi pauzu u svojim nacionalnim prenstvima, ovoga puta zbog kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. godine, iskoriste kako bi se odigrali zaostali mečevi. Nešto slično noćas (01.00) nas očekuje u Čileu, s tim što nije u pitanju ligaški, već duel u sklopu polufinala kupa „najizduženije“ zemlje na ovom kontinentu. Okršaj između Universidad de Čilea i Kokimba, ima epitet atrakcije u ovom takmičenju, naročito ako se zna da je prvi meč na Bisentenariju završen bez postignutih golova.

Dakle, ovo je drugi okršaj i vredan plasmana u finale takmičenja. Ako bude novi remi izvodiće se penali. Ekipa iz prestonice je potpuno kontrolisala tok utakmice, dostigavši posed lopte od skoro 70 odsto vremena, ali je Kokimbo, čvrstom defanzivnom igrom, uspeo da onesposobi akcije rivala. I razlika pas igri bila je apsolutno impresivna, Universidad je stigao do skoro 700 dodavanja, dok Kokimbo nije uspeo da razmeni više od 300. Ovo je važno uzeti u obzir, pošto postoji tendencija da se ovaj scenario preslika i na revanš duel, sada kada El Čunčosi igraju kod kuće.

Izabrane vesti

Verujemo da će i ovoga puta damaći sastav koji predvodi argentinski stručnjak Gustavo Alvarez, odigrati utakmicu ofanzivnije, sa visokim linijama, opet sa dosta poseda lopte i svakako sa više prilika za gol. Čini se da je favorizovanje domaće ekipe opravdano, posebno imajući u vidu ono što pokazuju u poslednje vreme.

01.00: (1,63) Universidad Čile (3,50) Kokimbo (5,50)

Universidad je trenutno vodeći u svojoj nacionalnoj ligi sa 58 bodova, tri više od prvog pratioca i najvećeg rivala Kolo-Koloa, koji pak, ima dve utakmice manje. U poslednjih 10 utakmica pred svojom publikom, Universidad je zabeležio osam pobeda, uz remi i poraz, koji se nadavno dogodio u okršaju protiv Palestina.

S druge strane, Kokimbo Unido nije pobedio od početka septembra. Zapravo njegova poslednja pobede izvojevana je u meču za Kup Čilea, kada je pobedio Deportes Ikike sa 3:1, čime je ostvario plasman u polufinale. Ipak, kao što je već naglašeno, Piratima ne ide u prilog niz rezultata ostvaren na poslednjim utakmicama u sezoni. Pored nerešenog ishoda u prvom meču sa Universidadom, izabranici Fernanda Dijaza poraženi su u poslednje dve prvenstvene utakmice, istina obe u gostima protiv Uačipata, a zatim i od Palestina. Pre toga, zabeležili su dva remija sa Evertonom i O’Higinsom. Trenutno zauzimaju osim poziciju u prvenstvu, sa 38 osvojenih bodova, koliko ima i Everton,a koji se zbog bolje gol razlike nalazi na lestvici iznad i mestu koje naredne sezone vodi u Kopa Sudamerikanu.

Ne verujemo u igru sa mnogo golova, s obzirom na ono što se desilo u prvom meču, kao i na defanzivnu doslednost koju ima Universidad de Čile i njegov standard rezultata. Poslednji duel ovih timova, ne računajući prvi meč polufinala Kupa, završen je minimalnom pobedom El Čunčosa. Ipak, ono što ohrabruje Pirate pred ovaj meč jeste bolji međusoban skor u poslednjih deset okršaja. Naime, Kokimbo je u poslednjih deset utakmica protiv Universidada, ostvario četiri pobede, uz četiri nerešena ishoda, dok je klub iz prstonice uspeo da slavi svega dva puta.

PIŠE: Đorđe RADONJIĆ

KUP ČILEA – POLUFINALE (REVANŠ)

Ponedeljak

01.00: (1,63) Universidad Čile (3,50) Kokimbo (5,50), prva utakmica: 0:0

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaČile 1ČileUniversidad de ČileKokimbo Unido

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara