Jirgen Klop i Kevin Groskrojc (AFP)
Jirgen Klop i Kevin Groskrojc (AFP)

Klopa napao verni vojnik i prijatelj: U lice ću mu reći da je napravio s...je!

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.10.24. | 18:01

Bivši nemački reprezentaticvac šokiran odlukom prijatelja

Odluka Jirgena Klopa da prihvati ponudu Red Bula i postane „globalni šef za fudbalske operacije“, nije naišla na dobrodošlicu u većinskom delu nemačke fudbalske javnosti.

Navijači i mediji su uglavnom razočarani odlukom „čoveka iz naroda“ i omiljenog trenera Nemaca „da se proda“ kompaniji koja ne neguje nemačke tradicionalne fudbalske vrednosti. Otkako se pojavio u nemačkom fudbalu, Red Bul je naišao na neprijateljski doček i većina Nemaca gleda na Lajpcig kao na veštački klub kojem podriva sistem u kojem su navijači najbitniji. Zato je Klopova odluka pogodila u srce mnoge koji su verovali da je baš on kontra Red Bulovoj filozofiji i njegovom sistemu.

Izabrane vesti

Među razočaranima je i jedan od Klopovih vernih vojnika iz mandata u Dortmundu. Kevin Groskrojc je dete Borusije Dortmund u kojoj je proveo skoro celu karijeru. Upravo mu je Klop trenerski otac. Groskrojc je bio anonimni drugoligaški igrač dok ga Klop nije vratio u Dortmund iz Ahlena i fudbalski ga izmislio. Kod Klopa je postao reprezentativac, osvojio dve titule prvaka Nemačke, igrao šta god je trebalo i postao miljenik navijača. Ostao je u prijateljsjkim odnosima sa Klopom, ali ne podržava njegovu najnoviju odluku.

Groskrojc je za nemačke medije ispričao kako se osećao kada je saznao da Klop odlazi u Red Bul.

„Kada sam se probudio, sačekalo me je 30 poruka. Pomislio sam da se nešto važno dešava. Pročitao sam vesti i pomislio sam da sanjam. Potom sam se nadao da je u pitanju lažna vest. Bio sam šokiran i tužan. I dalje mi je teško da progutam... Reći ću mu to kada se vidimo. Mislim da ovo niko nije očekivao od njega. Jako, jako čudna odluka koju i dalje ne razumem. Kao ljubitelj fudbala, mislim da je Klop napravio veliko s...e. Tim rečima ću mu to reći u lice. Ali, prijatelj mi je kojem mnogo dugujem i moram da prihvatim njegovu odluku“, rekao je Groskrojc.



tagovi

Kevin GroskrojcJirgen Klop

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara