Lukić spustio zavesu u Ivanjici: TSC uz pobedu u 90. minutu ide na odmor

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.12.20. | 17:00

Javor nije izdržao sa igračem manje

Pala je zavesa na jesenji deo prvenstva, a spustio je Nenad Lukić. Jedan od najboljih napadača u Superligi u poslednje dve godine odlučio je utakmicu u Ivanjici i golom u 90. minutu doneo trijumf TSC-u protiv Javora – 2:1.

Igrao se odličan meč u ivanjičkoj magli. Nije bio toliko kvalitetan koliko uzbudljiv i pun ritma, jer su oba tima od početka do kraja igrala potpuno otvoreno, na pobedu.

Izabrane vesti

TSC je pokazao i danas da postaje ozbiljan klub, ozbiljan tim iako je odigrao jesen daleko slabije nego prošle sezone. Ali, posle tragičnog slučaja i smrti trenera Zoltana Saba, to nije dotuklo momke iz Topole, naprotiv, kao da ih je nateralo da u čast dojučerašnjeg trenera daju baš sve od sebe. Najpre su pobedili Inđiju, a danas i Javor, tako da sa tih šest bodova došli su do osmog mesta, na kojem će zimovati do početka februara, za kada je zakazan početak drugog dela sezone.

Ako se gleda samo prvo poluvreme, TSC je zasluženo odneo bodove iz Ivanjice. Gosti su bili dosta bolji tim, Borko Duronjić je dominirao terenom, ali je promašio dve kolosalne šanse. Jednu mu je Jevremović skinuo sa gol-linije, druga je završila kod golmana Lazovića. Osim pokušaja iz slobodnog udarca, domaćin nije čestito ni zapretio Topolčanima.

TSC je do vodećeg gola došao iz penala, egzekutor je bio Nenad Lukić, a onda se sve promenilo na terenu. Javor je zagospodario igralištem, počeo da niže šansu za šansom. Nemanja Ilić je gurao Ivanjičane, stvarao i promašivao prilike. U jeku tog pritiska stiglo je izjednačenje. Lopta je nabačena iz kornera, Piščević je „preglavao“, a na drugoj stativi je Jevtić dočekao i smestio u mrežu – 1:1.

Umesto junaka, Jevtić je kasnije postao tragičar. Dobio je u 80. minutu drugi žuti karton i time dao signal TSC-u da krene u totalnu ofanzivu po preostala dva boda. I u poslednjim trenucima rezervista Zec je doneo loptu u šesnaesterac, gde caruje Nenad Lukić, koji je našao put do mreže, za pobedu. I do svog 11. pogotka, čime se izjednačio na vrhu liste strelaca sa Makarićem iz Radnika.

SUPERLIGA - ZAOSTALI MEČ 17. KOLA

Nedelja

Javor – TSC 1:2 (0:0)

/Jevtić 64 – Lukić 55p, 90/



tagovi

Superliga SrbijeJavorTSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara