Nuri Šahin (AFP)
Nuri Šahin (AFP)

Šahinove kazne za igrače: Za nedolazak na merenje 250 evra, za nepotpisivanje autograma 2.000

Vreme čitanja: 1min | sre. 02.10.24. | 18:20

Trener Borusije iz Dortmunda uveo stroga pravila

Svaki trener, gde god da dođe, pokušava da na sebi svojstven način zavede disciplinu u ekipi. Stiven Džerard je, na primer, kao trener Aston Vile kažnjavao sa 50 funti ukoliko igrač koji slavi rođendan ne donese tortu. Takođe, tu je i sankcionisanje ukoliko se fudbaleri tuširaju bosi, a ono iznosi 100 funti.

Nešto slično, doduše, ne ovoliko bizarno, uveo je i Nuri Šahin u Borusiji iz Dortmunda. Turski trener uveo je pravilo po kojem se svaki igrač kažanjava sa sto evra po minutu zbog eventualnog kašnjenja na trening, dok se za, na primer, nedolaženje na merenja pripisuje kazna od 250 evra. Sve ovo se radi da bi igrači tačno i profesionalno obavljali svoje dužnosti.

Izabrane vesti

Tokom timskih aktivnosti poput bandažiranja ili timskog ručka, zabranjeno je koristiti telefone, ukoliko neko to prekrši kazna iznosi 100 evropskih novčanica. Ista sankcija važi ukoliko igrači ostave svlačionice neuredne ili ukoliko nisu adekvatno obučeni.

Od fudbalera se očekuje da imaju saradnju sa navijačima. Nedavanje autograma fanovima donosi kaznu od čak 2.000 evra, dok je 500 za nepotpisivanje dresa. Najdrastičnija kazna je ona za nedolazak na klupske manifestacije - 5.000 evra, a tu je sankcija zbog kašnjena na utakmicu i ona iznosi 3.000 evra.


tagovi

Borusija DortmundNuri Sahin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara