Boban Marjanović (MN Press)
Boban Marjanović (MN Press)

Boban spreman za Evroligu: Pričao sam sa Željkom i Bogdanom

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.10.24. | 19:15

Marjanović posle devet godina ponovo u Evropi

Srpski centar Boban Marjanović napustio je NBA ligu posle devet godina i u sezoni 2024/25 igraće za Fenerbahče. Sjajno su dočekali popularnog Bobija u Istanbulu, koji je blistao u prijateljskim utakmicama i pokazao da Šarunas Jasikevičijus može ozbiljno da računa na srpskog gorostasa.

Boban je u razgovoru za Eurohoops objasnio zašto je otišao iz NBA lige i zašto je izabrao Fenerbahče.

Izabrane vesti

"Bilo je neverovatno kada sam došao. Morao sam da nađem kuću, morao sam da prođem lekarske preglede, morao sam da upoznam nove saigrače. Sve je bilo novo za mene. Kada prolazite kroz ovakvu tranziciju, morate uživati u trenucima. Još uvek moram da nađem škole za decu. To su zabavne stvari, ali košarka je moj život. Uzbuđen sam zbog onoga što proizlazi iz toga. Sve se dešava veoma brzo. Moramo da se ubrzamo jer sezona počinjeVeoma sam srećan ovde u ovom sjajnom timu i odličnoj organizaciji. Hajde da počnemo", rekao je Boban.


Za centra iz Boljevca nije bila teška odluka da potpiše za Fenerbahče, kao i da se čuo sa Bogdanovićem, Gudurićem i Željkom Obradovićem.

"Da budem iskren, nisam previše razmišljao. Znao sam gde želim da idem i šta želim da radim. Kada sam dobio ovu ponudu, nisam morao previše da razmišljam. Kada sam je video, rekao sam: 'U redu, prihvatam i dolazim. Vidimo se u Istanbulu'. Naravno, poznavao sam trenera. Poznavao sam igrače. Poznavao sam i neke ljude koji su bili ovde poput bivšeg selektora Željka Obradovića. Zapravo sam ga video na aerodromu. Spomenuo je: 'Tamo ćete biti veoma srećni. Uživajte. Tamo imaju sjajne navijače i odličnu organizaciju'. Zvao me je i Bogdan Bogdanović. Marko Gudurić i ja smo mnogo pričali. Zaista nisam morao da razmišljam mnogo posle ponude", jasan je Marjanović.

Pričao je i sa Šarunasom Jasikevičijusom pre nego što je potpisao za istanbulskog velikana.

"Naravno da sam pričao sa njim. Ja sam pozitivna osoba, ali kada dođe vreme za košarku, stvari se menjaju. Moje stanje duha je drugačije kada sam van terena i kada sam na terenu. Trudim se da budem sa saigračima što je više moguće van terena. To sam ja. Takav sam kao osoba. Veoma sam srećan što sam deo ovog tima", kaže srpski centar.


Posle nastupa za San Antonio Sparse, Detroit Pistonse, Los Anđeles Kliperse, Filadelfija Seventisikserse, Hjuston Roketse i Dalas Maverikse, za koje je sve ukupno odigrao 362 utakmice u NBA ligi, ne isključuje mogućnost povratka u SAD."

Nisam zatvorio nijedna vrata. Tražim različite opcije. Nikad ne pomsilim da ne želim ovo više. Ne mislim da je za mene gotovo. Život nije takav. Ako imate opciju, ili je birate ili ne. Vi zapravo ništa ne zatvarate. Samo tražite drugu opciju", objašnjava Marjanović.

Vraća se u Evroligu posle 10 godina i čeka ga period prilagođavanja.

"Ne može da se dođe u Evroligu sa mišljenjem da će biti lako. Ima zaista vrhunskih igrača. Ima veoma dobrih imena, bez obzira odakle dolaze. Veoma je važno da se posvetite praksi. Svi daju sve od sebe. Vaši protivnici će dati sve od sebe da vas pobede. Morate dati sve od sebe da ih zaustavite. Morate poštovati svakog igrača. U našoj ekipi je dobra atmosfera u svlačionici. Kao što sam rekao, nisam bio ovde dugo, ali ono što sam do sada video je sjajno. Svi su fini, prijatni i pomažu mi", rekao je Bobi.


tagovi

Boban MarjanovićKK Fenerbahče

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara