Edvin Kardona (©Reuters)
Edvin Kardona (©Reuters)

Kardona ušao s klupe i doneo trijumf Boki, De la Kruz nosi River (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.12.20. | 03:46

Argentinski velikani slavili u drugom kolu Kupa Dijega Armanda Maradone

Fudbaleri Boke Juniors za tri dana dočekuju na Bombonjeri Rasing u revanšu četvrtfinala Kopa Libertadores. U prvom meču u Aveljanedi su poraženi sa 1:0, a trofejni klub iz Buenos Ajresa je napravio dobru uvertiru trijumfom u Kupu Dijega Armanda Maradone. Boka je pobedila u gostima Independijente sa 2:1 posle preokreta u finišu utakmice.

Domaćin je tako posle ispadanja iz četvtfinale Kopa Sudamerikane od Lanusa popio još jednu gorku pilulu. Silvio Romero je doveo Independijente u vođstvo u 22. minutu. Dominirali su izabranici trenera Lukasa Pusinerija u prvih 45 minuta. Propustili su veliku šansu u finišu prvog poluvremena kada je Kolumbijac Andres Moa promašio jedanesterac. Kazna stiže u nastavku.

Izabrane vesti

Trener Boke Migel Anhel Ruso je odmarao nosioce igre. Nije bilo ni u protokolu Karlosa Teveza. Činiilo se da će domaćin da osvoji prva tri boda u drugoj fazi Liga kupa Argentine, ali sjajan finiš tima sa Bombonjere. Franko Soldano je u 83. minutu izjednačio na asistenciju Edvina Kardone, a Kolumbijac je u prvom minutu sudijske nadoknade na asistenciju zemljaka Sebastijana Vilje doneo tri boda timu sa Bombonjere i "vetar u leđa" pred meč godine sa Rasingom.

Kardona je dobio loptu na ivici šesnesterca, a onda je "kiflom" pogodio dalji ugao golmana domaćeg tima Sebastijana Sose koji ništa nije mogao osim da paradom ulepša pogodak iskusnog veziste.

I River Plejt se izjednačio sa Bokom i Argentinos Juniorsom na čelu Grupe A Kupa Dijega Armanda Maradone. Tim sa Monumentala je posle šest golova (6:2) u revanšu u Montevideu protiv Nasionala i plasmana u polufinale Kopa Libertadores bio bolji od Urakana u gostima sa 3:1. Briljirao je dvostruki strelac, Urugvajac Dijego De la Kruz Arkosa. On je postigao pogodak i Montevideu u petak, a i sada je nastavio golgeterski niz. Za River je gol postigao i Matijas Suarez u prvom poluvremenu.

Imali su Milioneri prednost od 2:0 posle prvih 45 minuta. U nastavku je Čavez pogotkom sa bele tačke vratio neizvesnost, ali je De la Kruz drugim pogotkom na meču, sedam minuta pre kraja rešio pitanje pobednka i doneo četi Marsela Galjarda prvi trijumf u drugoj fazi ovog takmičenja iz koga šampion ide direktno u Kopa Libartadores. Odlično je Urugvajac reagovao kod drugog pogotka, a trećeg Milionera. Primio je loptu na oko 15 metara i lepim golom srušio nade domaćinu da može makar do boda.

Podsetimo, protivnik Rivera u polufinalu najjačeg klupskog takmičenja Južne Amerike je gigant iz Sao Paula Palmeiras. Prvi meč se igra za deset dana.

KUP DIJEGO ARMANDO MARADONA – 2. KOLO

GRUPA A

Subota

Arsenal Sarandi – Argentinos Juniors 0:1 (0:1)

/Auče 44/

Nedelja

Independijente – Boka Juniors 1:2 (1:0)

/Romero 21 – Soldano 83 – Kardona 90+1/

Ponedeljak

Urakan – River Plejt 1:3 (0:2)

/Čavez 65pen – Suarez 27, De la Kruz 34, 83/

GRUPA B

Subota

San Lorenco – Kolon 2:2 (1:0)

/Piton 20, Romero 90+2pen – Morelo 71, Rodrigez 76/

Nedelja

Taljeres – Atltiko Tukuman 1:1 (0:1)

/Retegi 74 – Toledo 8pen/

Utorak

01.30: (2,40) Banfild (3,00) Himnasija La Plata (3,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

IndependijenteUrakanLiga kup ArgentineBoka juniorsRiver Plejt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara