Florentino Perez o Superligi: Reforma fudbala ne može da čeka

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.12.20. | 01:18

Inicijalni plan predviđa da liga bude privatno takmičenje, ali ne u potpunosti zatvoreno. Ako plan prođe, imaće 15 sigurnih timova, a tri ekipe će se rotirati

Svako malo neko se oglasi i govori na temu evropske Superlige. I tako će biti sve dok UEFA definitivno ne stavi tačku na tu mogućnost ili dok ne prizna da je izgubila bitku sa najbogatijim klubovima.

Ti velikani dugo već rade na stvaranju novog takmičenja, za šta nemaju naklonost Evropske kuće fudbala. Podsetimo, inicijalni plan predviđa da Superliga bude privatno takmičenje, ali ne u potpunosti zatvoreno, koje će imati 15 sigurnih učesnika i tri gosta koja se rotiraju, o čemu danas ponovo pišu pojedini španski mediji. Odnosno, to ne bi bila jednostavna reforma aktuelne Lige šampiona. Jasno je da bi Superliga okupila one najbogatije, a čelnici najmoćnijih klubova sve više se zalažu i u javnim nastupima ističu značaj oformljavanja tog takmičenja.

Izabrane vesti

Uključeni klubovi ne bi napuštali nacionalne lige. Datum početka ove lige zavisio bi od televizijskih ugovora koji su trenutno na snazi. Nepoznanica je još uvek mnogo, ali se sve glasnije govori o stvaranju evropske Superlige u kojoj bi trebalo da se nadmeću sledeći timovi:

ŠPANIJA: Barselona, Real, Atletiko

ENGLESKA: Mančester Siti, Mančester Junajted, Liverpul, Totenhem, Arsenal, Čelsi

NEMAČKA: Bajern Minhen, Borusija Dortmund

ITALIJA: Milan, Inter, Roma

FRANCUSKA: Pari Sen Žermen

Florentino Perez govorio je o „potrebi“ da se naprave određene promene. Predsednik Real Madrida rekao je na Skupštini da je "odgovornost klubova da se bore" i da pokrenu tu promenu.

"Reforma fudbala ne može da čeka, sa njom se moramo što pre suočiti i klubovi imaju odgovornost da se bore za ovu promenu, sa kojom se moramo suočiti na osnovu solidarnosti sa ostalim klubovima. Moramo poboljšati konkurentnost i kvalitet ovog sporta i to je izazov za koji se moramo pripremiti “, objasnio je Florentino Perez i dodao:

„Zasićenost kalendara veoma negativno utiče na sama takmičenja i čak uzrokuje poteškoće i ima posledice na zdravlje sportista“, zaključio je predsednik Kraljevskog kluba.


tagovi

Evropska Superliga

Obaveštavaj me

Real Madrid
Barselona
Inter
Milan
Man. Junajted
Man. Siti
Bajern
Juventus
Čelsi
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara