Karlos Alkaras (©Reuters)
Karlos Alkaras (©Reuters)

Alkaras ima čelične živce! Od ponora do vrha i skidanja krune Sineru u Pekingu

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.10.24. | 14:59

Španac dobio maraton i zagospodario Kina openom

Sa krunom na glavi i statusom prvog reketa sveta Janik Siner stigao je u Peking, još neko vreme će biti nedodirljiv na rang-listi, ali u Kini – nije! Pozdravio se sa tronom, prepustio ga je čoveku sa kojim bi u budućnosti najčešće trebalo da 'ratuje' za trofeje – Karlosu Alkarasu.

Indijan Vels, Rolan Garos, Vimbldon, a od danas i Peking. Kolekcija španskog tenisera porasla je u ovoj godini, i to na kakav način: išao je ka ponovu, bio u ozbiljnom zaostatku u taj-brejku trećeg seta i svezao sedam poena! Karlos Alkaras zagospodario je Kina openom i smakao krunu Janiku Sineru – 2:1 (6:7, 6:4, 7:6).

Izabrane vesti

Rovovska bitka trajala je tri i po sata, čudo iz Mursije je dobilo maraton i pokazalo da ima čelične živce. Nije ga uzdrmala 'krađa' prvog seta – vratio se iz minusa. Nije potonuo ni kada je u trećem setu ispustio brejk prednost i od skoro pa gotovog napravio veresiju. Postavio se kao da ništa ne može da ga dotakne, ni to što mu je veliki rival u taj-brejku servis dva puta oduze.

I nije ga poljuljalo. Kada je bio priteran uz ivicu, kada je gledao ka ambisu, zaigrao je najbolji tenis. Kao lani u polufinalu Rolan Garosa kada je okrenuo Janika Sinera. Ponovo je to uradio, sipao mu je so na živu ranu i naneo novi bolan udarac. Ne samo da ga je smakao sa vrha u Pekingu, nego mu nije dopustio da se izjednače u međusobnim duelima.

Od danas na semaforu stoji: Karlos AlkarasJanik Siner 6:4!

Bliži se 2024. godina kraju, a Italijan je bez pobede nad španskim teniserom. Poraz u polufinalu Indijan Velsa, pa zatim i pomenuti na Rolan Garosu. Takođe u polufinalu. Karlos Alkaras jedino na Vimbldonu ove godine do pehara nije došao preko leđa Janika Sinera. I sada već od njega nije izgubio godinu dana. Poslednji put se to desilo upravo pre 12 meseci u Pekingu.

Izdao je servis Janika Sinera u odsudnim trenucima, četiri puta ga je izgubio u taj-brejku trećeg seta. Ni pre toga ga nije bogzna kako služio, čak 15 puta se suočavao sa brejk loptama. Gro ih je spasao, ali u odsudnim trenucima skratila mu se ruka, popustio je. Skoro duplo više vinera imao je Karlitos, bio agresivniji i to mu se, na kraju, isplatilo u maratonskom finalu.



tagovi

ATP PekingKarlos AlkarasJanik Siner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara