Santijago Moreno (desno), strelac trećeg gola za Ameriku (©Reuters)
Santijago Moreno (desno), strelac trećeg gola za Ameriku (©Reuters)

Crveni đavoli iz Kalija hlade šampanjac (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.12.20. | 02:14

Amerika slavila protiv Santa Fea sa 3:0 u prvom meču finala plej-ofa kolumbijske Aperture

Šampionska zvona zvone u Kaliju. Titula u kolumbijskoj Aperturi na dohvat je ruke fudbalerima Amerike. U prvom finalnom meču Crveni đavoli su pobedili Santa Fe sa 3:0 na stadionu Paskval Gerero, pa bi samo čudo moglo da spreči tim argentinskog stručnjaka Huana Kruza Reala da se ne okiti krunom u ovoj južnoameričkoj zemlji. Revanš je narednog vikenda u Bogoti.

Santa Fe je bio bolje plasiran od Amerike u ligaškom delu sezone, u ovaj dvomeč je ušao kao blagi favorit, ali u prvih 90 minuta na terenu je postojao samo jedan tim.

Izabrane vesti

Izostanci defanzivca Dairona Moskere i vezista Džonatana Erere pokazali su se kao veliki hendikep za tim iz prestonice. U prvih 45 minuta domaćini su postili gol, i to kakav – pravo remek delo veziste Hesusa Kabrere. Prihvatio je loptu desnom nogom na oko 20 metara, fintom izbacio jednog igrača gostujuće ekipe, a onda levom nogom odapeo projektil koji je završio u mreži gostiju. Sedam minuta pre kraja prvog poluvremena domaćinu je poništen gol Sančeza. Opravdano, posle intervencije VAR-a na semaforu je ostalo 1:0 posle prvog poluvremena.

U nastavku Santa Fe je imao veći posed lopte, ali su gosti bili bezopasni. Samo su jednom uputili šut u okvir gola domaćeg tima. Nekoliko puta su pokušavali iz prekida, ali bezuspešno. U 62. minutu snalažljiv je u šesneastercu Santa Fea bio napadač Duvan Vergara i povećao prednost. Strelac prvog gola Kabrera ga je idealno uposlio, a on je zakačio loptu iz neposredne blizine i udvostručio prednost svog tima. Bio je to njegov deveti gol ove sezone, a tim se vratio posle suspenzije zbog kartona.

U finišu, 12 minuta pre kraja, gol koji je verovatno i rešio pitanje šampiona Kolumbije. Sevnula je kontra domaćina. Mladi Santijago Moreno je izašao sam ispred golmana Kasteljanosa, lako ga matirao za konačnih, velikih 3:0 za Ameriku. Santa Fe igra bolje igra na svom stadionu u Bogotu, ali čini se da je prednost od tri gola nenadoknadiva.

Iako zvuči neverovatno, s obzirom na veličinu timova i ukupno 23 titule prvaka zemlje koje imaju između sebe, Santa Fe i Amerika Kali do sada su se samo jednom sastali u finalu nekog takmičenja. Bilo je to u Kopa Merkonorteu koji je na kraju pripao timu iz Kalija posle boljeg izvođenja penala. Amerika je opet na pragu da preko tima iz Bogote stigne do pehara.

KOLUMBIJA, APERTURA - FINALE PLEJ-OF, PRVI MEČ

Ponedeljak

Amerika Kali - Santa Fe 3:0 (1:0)

/Kabrera 24, Vergara 62, Moreno 78/


tagovi

Independijente Santa FeKolumbijaKolumbija 1Amerika Kali

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara