Gospodo, ovo se zove debi iz snova! Saldanja kao igrač od 30, a ne tri miliona evra (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.09.24. | 21:47

Veličanstvena partija doskorašnjeg napadača Partizana u prvoj utakmici za Fradi

Desetak dana pošto je stavio paraf na ugovor sa Ferencvarošem, Mateus Saldanja (25), upisao je debi za jedan od najvećih klubova u ovom delu Evrope. A debi beše kao iz snova.

Istina, Fradi nije imao naročito težak posao u mađarskom kupu protiv drugoligaša Budafoka (3:0), međutim kada neko prve minute u novoj sredini odigra kao Brazilac, onda i rival i takmičenje idu u drugi plan. Pamtiće se utisak i učinak.

Izabrane vesti

Saldanja je na teren kročio u 60. minutu, dok je na semaforu stajalo 0:0, da bi već u 61. gosti poveli sa 1:0! Jasno vam je, pogodio je doskorašnji napadač Partizana. I to iz dosta teške pozicije...

Ako hoćete baš precizno: u igru je ušao u 59:43, da bi se lopta u mreži domaćina zakoprcala u 60:41. To će reći da mu je bilo potrebno tačno 58 sekundi?!

Imao je sjajni napadač dobar debi i u dresu crno-belih prošle godine. U Bačkoj Topoli ušao je u igru u 54. minutu, gol dao u 78, ipak, ovo je zaista nešto posebno...

Uostalom, pogledajte sami:

E sad, nije to bilo sve od Mateusa Saldanje na današnjem debiju. Nepuna tri minuta pošto je sam pogodio, ponovo je probio po levoj strani, 'rabonom' odigrao u srce šesnaesterca, loptu su kačili defanzivci Badafoka, ali nedovoljno da bi otklonili opasnost; ona je tako minimalno promenjenog pravca pala baš na nogu Abu Faniju, i ovaj ju je zakucao u mrežu za 2:0.

Zvanično i na papiru - nije asistencija. U praksi - majstorija za koju se skida kapa.

Saldanja je današnji veličanstven dan zaokružio svojim drugim pogotkom u 71. minutu. Dobio je pravovremeno loptu, u prijemu je desnom namestio na levu i usledila je rutinska egzekucija.

Opšti prvi utisak: dobi Fradi ozbiljnog cenrafora za 'siću' (3.000.000 evra) i velike stvari.


tagovi

Mateus SaldanjaFerencvaroš

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara