Nikola Peković (© Starsport)
Nikola Peković (© Starsport)

Požarevljani aktivirali "transfer bombu": Šampion Evrope ponovo kod kuće

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.09.24. | 13:05

Nikola Peković se vratio u Mladi radnik

Ako je suditi po poslednjim aktivnostima na odbojkaškom tržištu, Mladi radnik će verovatno imati i najbolju opciju na poziciji libera u predstojećem izdanju Superlige. Bivši reprezentativac Srbije Nikola Peković pojačao je sastav Požarevljana, ujedno se vrativši u klub iz kojeg se i otisnuo ka krovu Starog kontinenta.

Izabrane vesti

Koliko će Pekovićev potpis značiti treneru Milošu Živanoviću, možda i ilustruje bogata odbojkaška biografija. Iskusni libero je tokom karijere u Srbiji, pored matične ekipe, branio boje Vojvodine i Partizana. Kada je rešio da krene put inostranstva, zabeležio je nastupe u rumunskom Zalauu i nemačkom Fridrihshafenu, uz kratkotrajni boravak u taboru kraljevačke Ribnice.

Inače, 34-godišnji Peković je rodom iz Požarevca, a ponikao je baš u Mladom radniku u kojem je i stekao punu afirmaciju.

"U naše jato sleteo je Nikola Peković. Paraf na saradnju sa matičnim klubom stavio je reprezentativac Srbije, popularni Peka! Dobro došao kući", naveo je superligaš na društvenoj mreži Meta.

Novo pojačanje ima i zanimljivu avanturu u dresu nacionalnog tima. Dugo je priželjkivao poziv... Na kraju je i dočekao priliku da debituje sa 29 leta kod selektora Slobodana Kovača. Prošao je prve pripreme, odmah potom i bio na spisku putnika za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, Sloveniji, Belgiji i Holandiji 2019. godine. Završnica u Parizu ostaće mu i urezana u sećanje, pošto je pobedom nad Zmajčekima zagospodario Starim kontinentom.



tagovi

Nikola PekovićMuška odbojkaška reprezentacija SrbijeOK Mladi Radnik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara