Đuro Zec (©FK Radnički Niš)
Đuro Zec (©FK Radnički Niš)

Nišlije dobijaju pojačanje iz sopstvenih redova – Đuro Zec nakon godinu dana

Vreme čitanja: 4min | pon. 16.09.24. | 10:29

Posle operacije kolena i duge pauze, iskusni krilni napadač ponovo na raspolaganju treneru Nikoli Drinčiću, čiji sastav večeras protiv “fenjeraša” u Ubu zaključuje osmo kolo Mozzart Bet Superlige

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

Tačno 17 dana je proteklo između dve prvenstvene utakmice Radničkog iz Niša. Prethodne protiv IMT-a u Loznici i večerašnje u Ubu, kojom Nišlije i “fenjeraš” na tabeli zaokružuju osmo kolo Mozzart Bet Superlige.

Izabrane vesti

“Imali smo više nego dovoljno vremena da pripremimo utakmicu. Zvuči kao fraza, ali igramo protiv tima koji je do sada osvojio samo jedan bod, a svojim igrama je zaslužio mnogo više. Gledali smo sve njihove utakmice od kada je došao novi trener, to je neki drugi sistem, nešto novo i očekuje nas teška utakmica”, istakao je Drinčić pred okršaj sa timom koji je taj jedini bod u dosadašnjem toku prvenstva uzeo protiv još jednog superligaškog debitanta - Tekstilca, ali koji se minulih dana ozbiljno pojačao, pre svega Urošem Matićem, čiji se debi očekuje već večeras.

Za razliku od njih, Radnički je bio potpuno pasivan u završnici prelaznog roka. Nije bilo ni dolazaka, ni odlazaka, pa Drinčiću na raspolaganju ostaje sastav iz prethodnog perioda sezone...

“Iskreno, ja sam jedva dočekao završetak prelaznog roka. Moje je mišljenje da predugo traje. Koliko god da je sve to neminovno, strepiš da li će još neko otići, ko će doći, jedan tim uigravaš pre 25 dana, drugi pre 10 dana... Ja uvek polazim od toga da gledam sastav koji imam trenutno na raspolaganju i da iz ovih igrača izvučem najbolje. Ja verujem u njih, ima samo jedna stvar koju im ponavljam svaki dan, a to je pitanje karaktera, želje, motivacije. Po meni, to nije samo problem sa igračima iz domaće lige, već je karakterni momenat uopšteno problematičan kod srpskih fudbalera. Taj deo pokušavam da promenim. Uspemo na 10-15 dana, pa se opet vratimo na početak i tako u krug”-apostrofira mladi stručnjak, koji je pre nekoliko dana proslavio svoj 40. rođendan.

Pa ipak, kad već nije bilo pravih pojačanja, ima igrača iz sopstvenih redova kojima bi mogao da se dodeli takav status. Jedan od njih poslednji put je nastupio u dresu Nišlija još 6. oktobra prošle godine u duelu sa Napretkom.

“Đuro Zec se vratio posle operacije ligamenata i jednogodišnje pauze. Počeo je da trenira punom parom i, ako ne od Uba, onda već od sledeće utakmice biće u rosteru, jer potreban nam je svaki igrač, posebno tako iskusan. Takođe, Milorad Stajić je operisan i poslednjih deset dana uključio se u trenažni proces. Čekamo dozvolu lekara da i na njega možemo ponovo da računamo”, podseća popularni Drina na još jedan ozbiljan hendikep, jer defanzivni vezista jedan je od kandidata za obaveznu ulogu bonusa u timu.

Đuro Zec (©FK Radnički Niš)Đuro Zec (©FK Radnički Niš)

Nišlije su i nakon obilja iznenađujućih rezultata u osmoj rundi srpskog šampionata ostale u gornjoj polovini tabele. U dosadašnjih šest mečeva bilo je, da podsetimo, po sistemu toplo-hladno. U Leskovcu, kao nominalni domaćin, Radnički je ostvario sve tri pobede, u gostima sva tri poraza, uz čak devet primljenih golova na tim mečevima.

“Imamo taj problem, primili smo previše golova u gostima. Radili smo na tome, ali, sa druge strane, treba naglasiti da mi imamo neki naš stil igre gde će se to neminovno dešavati. Da li kod kuće ili na strani, mi igramo isto, stojimo dosta visoko i to je rizik za odbranu. Ali, hajde neka nas neko izigra, neka nam zabije gol iz neke šanse, dobre akcije, a ne da ih primamo iz auta, kornera ili iz naših tehničkih grešaka, što se do sada dešavalo”, zaključuje šef stručnog štaba Radničkog.

Štoperu Dušanu Pavloviću život se u prethodnih nekoliko nedelja preokrenuo za 180 stepeni. Stigao je u Niš sa iskustvom igranja Srpske lige u dresu Zemuna, pa je, najpre, debitovao u eliti, zatim postigao pobedonosni pogodak protiv Železničara, a onda dobio prvi poziv u mladu reprezentaciju, čak i nastupio za Orliće u nedavnoj pobedi u Azerbejdžanu!

“Do pre tri meseca igrao sam u trećoj ligi, nisam mogao ni da sanjam šta će mi se sve izdešavati. Trudim se da ne razmišljam previše o svemu tome, da živim u aktuelnom trenutku. Takođe, trudim se da ne promenim ništa u svom pristupu obavezama, koji me je i doveo do ovih dostignuća. Dakle, ponašam se isto, treniram isto, a stvari neka se nižu svojim tokom. Čeka nas gostovanje Jedinstvu, mislim da je šef potpuno u pravu. Treba da pokažemo karakter, voljni momenat, a to bi trebalo da bude dovoljno, jer verujem da smo kvalitetniji i da konačno donesemo neke bodove sa strane ove sezone”, kazao je momak rođen 2004. godine.

Utakmica se na stadionu “Dragan Džajić” igra večeras od 20 časova (TV Arena premijum 2), a sudiće je Pavle Tomić iz Beograda.

MOZZART BET SUPERLIGA - 8. KOLO

Petak

Spartak - IMT 2:0 (1:0)

/Todoroski 15, 58/

Subota

Vojvodina - Železničar 2:0 (2:0)

/Petrović 9, Seri 43/

Crvena zvezda - Napredak 2:0 (1:0)

/Duarte 29 penal, Ivanić 47/

Mladost Lučani - Radnički Kragujevac 2:1 (0:1)

/Pejović 48 penal, 55 penal - Evandro 11/

Nedelja

Novi Pazar - Čukarički 2:2 (2:1)

/Đuranović 19, Mesarović 40 - Melo 16, Stanković 68/

OFK Beograd - Partizan 3:2 (1:2)

/Ovusu 18, Paločević 86pen, Stojilković 90+6 - Filipović 15, Zubairu 40/

Tekstilac - TSC 2:1 (0:0)

/Skrobonja 48, Sredojević 55 – Stanić 64/

Ponedeljak

20.00 (4.10) Jedinstvo Ub (3.50) Radnički Niš (1.90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Radnički NišJedinstvo UbMozzart Bet SuperligaNikola DrinčićĐuro Zec

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara