Košarkaši Partizan Mozzart Beta posle trijumfa nad Parizom (©MN Press)
Košarkaši Partizan Mozzart Beta posle trijumfa nad Parizom (©MN Press)

Navijači su dobili samo nagoveštaj potencijala Partizan Mozzart Beta

Vreme čitanja: 4min | pon. 16.09.24. | 08:57

"Ovo je mentalitet koji moramo da gradimo dalje. Želimo da pobeđujemo i da to radimo u svakoj utakmici. Ne zanima me što je prijateljska utakmica, hoću da dobijamo svaku", poručio je Isak Bonga

Nije bilo lako, ali završilo se baš kako je trebalo - košem za pobedu.

Našao se Brendon Dejvis na tankom ledu i zamalo navukao etiketu tragičara, ipak je na kraju ogrnuo plašt i pogotkom na sekund pre kraja obradovao oko 5.000 gledalaca u Hali 3 Beogradskog sajma.

Izabrane vesti

Partizan Mozzart Bet je trijumfom nad Parizom zaokružio još jedno poglavlje u pripremama za novu sezonu. Ostaje još jak evroligaški turnir u Atini, pa da se misli usmere na otvaranje Jadranske lige protiv Borca Mozzart 25. septembra u Beogradskoj areni.

Za jednog od najboljih pojedinaca crno-belih Isaka Bongu pobeda je došla kao potvrda dobrog rada koji je uložen u proteklim sedmicama. Naglašava da je ovo i dalje period uigravanja i da Partizan Mozzart Bet tek treba da pokaže kvalitet koji poseduje.

"Dobili smo klasičnu evroligašku utakmicu", smeje se Bonga i dodaje:

"Siguran sam da ćemo u budućnosti videti još dosta ovakvih susreta, sa nadom da ćemo i tada pobeđivati, kao što smo sada. Dobar timski nastup i zalaganje svih, dobro je što se pokazalo da možemo da dobijemo na kraju".

Iako nije u pitanju bila takmičarska utakmica, odnosno susret ligaške faze Evrolige, navijači se i dalje štrecnu kada se uđe u dramatičnu završnicu. Mnogi dobro pamte kako je bilo prethodnicima ove generacije i koliko je samo utakmica izgubljeno na jednu loptu... Možda je vreme da sada voda krene na Partizanovu vodenicu?

"Ovo je mentalitet koji moramo da gradimo dalje. Želimo da pobeđujemo i da to radimo u svakoj utakmici. Ne zanima me što je prijateljska utakmica, hoću da dobijamo svaku".

Partizan Mozzart Bet je posle skoro mesec dana rada napravio dobru bazu za početak sezone, napredak u igri je i te kako osetan.

"Definitivno idemo tamo gde želimo da budemo. Ovo je potpuno novi tim, dosta novih igrača, deluje mi da se posle svake nove utakmice poznajemo malo bolje, da napredujemo kao tim. Sada možete da vidite nagoveštaj našeg timskog potencijala".

Bez obzira na to što je Pariz ubacio 82 poena, navijačima je posebno godilo to što su mogli da vide svoje nove miljenike kako se bore u odbrani i pokazuju ogromnu dozu želje, da se protivniku 'zagorča život'.

"Nečiji trud i želju ne možeš da kupiš, to je nešto što postoji u tebi. To donosiš sa sobom, što iznosiš na teren, a kod nas svako želi da se pokaže u što boljem svetlu i na svakoj utakmici da sve od sebe. Kada imaš takvu bazu, teško je za svakog protivnika da dobije".

Željko Obradović je insistirao na dovođenju Isaka Bonge i reklo bi se da će ta saradnja u budućnosti obostrano da se isplati.

"Izuzetno je temeljan i detaljan trener. Tokom svakog razgovora koji vodimo, vidi se koliko je posvećen detaljima. Ako se kao igrač posvetiš tim detaljima, napredak je siguran".

Još jedan defanzivni specijalista Frank Nilikina poručio je da je osećaj posle ovakve pobede dobar i da ovakve završnice grade karakter.

"Jeste da je ovo samo pripremna utakmica, ali pobedili smo. Dobili smo obe utakmice pred našom publikom, što je jako dobra stvar. Atmosfera je bila neverovatna. Otkako sam prvi put istrčao na zagrevanje pred ovom publikom, shvatio sam da je ovo moje mesto, da ovde pripadam. Ljubav prema košarci i strast je na najvišem nivou kod navijača Partizana. Odigrali smo dve zanimljive utakmice u Beogradu, pogotovo ovu sa Parizom, ovo je protivnik koji nas čeka u Evroligi. Zanimljiva završnica i sada treba da gradimo igru dalje", poručio je francuski reprezentativac i zatim dodao:

"Važne su ovakve pobede sa polja samopouzdanja. Sve ono što nas čeka u Evroligi biće otprilike ovako. Biti u ovakvoj situaciji daje nam mogućnost da shvatimo šta nas čeka i kako će biti. Ali, sve su ovo samo pripreme. Dobro je da učimo i gradimo timsku igru dalje".

Nilikina je odigrao možda i najbolju rolu otkako je zadužio opremu crno-belih i ubacio 13 poena, njemu to posebno znači.

"Naravno, samopouzdanje raste, ne samo u sebe, već i saigrače. Rekao bih da smo sada stekli veru jedni u druge. Ovo je za nas dobra pozicija, ali treba da budemo svesni da ćemo nekad biti u dobroj situaciji, nekad ne. Zato moramo da ostanemo zajedno, uvek i u svakom trenutku kako bismo izvukli maksimum i pobedili".



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetIsak BongaFrank NilikinaKK Pariz

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara