Zverev i Medvedev (©Reuters)
Zverev i Medvedev (©Reuters)

Rus iz Moskve protiv Rusa iz Hamburga za trofej u Parizu

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.11.20. | 10:50

Medvedev bez osvojenog turnira u 2020, Zverev ima dva

Rus koji igra pod zastavom Rusije i Rus koji brani boje Nemačke sudariće se u finalu mastersa u Parizu.

Pretposlednji turnir u godini donosi duel dvojice igrača kojima se predviđa da će se boriti za prvo mesto na ATP listi jednog dana kada trojica najboljih svih vremena okače rekete o klin. Mada, nema najava kada će se to dogoditi...

Izabrane vesti

Danil Medvedev, zvanično četvrti teniser sveta od ponedeljka i Aleksandar Zverev, šesti na ATP listi, boriće se danas u dvorani Bersi (15.00) za trofej mastersa u Parizu. Biće to njihov sedmi međusobni susret u karijeri, a Zverev ubedljivo vodi sa 5:1 u pobedama. Ali... Jedini okršaj u finalu nekog turnira pripao je – Medvedevu. Bilo je to prošle godine u Šangaju, kada je momak iz Moskve slavio sa 6:4, 6:1.

Jedan kuriozitet za ljubitelje kladionice: od šest dosadašnjih duela Zvereva i Medvedeva samo jedan je otišao u tri seta. Svi ostali su završeni rezultatom 2:0.

Ako je suditi po tom bilansu, kao i činjenici da je u polufinalu eliminisao Rafaela Nadala sa 2:0 u setovima, deluje da je Aleksandar Zverev blagi favorit. U četiri runde pariškog mastersa jedino je od Adrijana Manarina izgubio set.

Rus rođen u Hamburgu je ove sezone osvojio dva turnira, pa će pokušati pre završnog mastersa u Londonu da se okiti i trećim. Kako god da se turnir završi, Zverev može da bude zadovoljan urađenim u 2020. godini, jer je ova peta uzastopna u kojoj je osvojio makar jedan pehar.

To za Danila Medvedeva ne važi. Rus rođen u Moskvi je imao čudnu godinu u kojoj je došao do četvrtog mesta na ATP listi bez ijednog osvojenog trofeja i bez ijednog dobijenog meča na šljaci! Ipak, u Parizu je odigrao do sada sjajan turnir, iako je imao dosta težak žreb: eliminisao je Kevina Andersona (2:0), Aleksa de Minaura (2:0), Dijega Švarcmana (2:0) i Miloša Raonića (2:0).

Dvorana Bersi će danas u svakom slučaju dobiti novog šampiona, petog igrača u pet poslednjih godina, pošto su u četiri prethodne pehar podizali Novak Đoković, Karen Hačanov, Džek Sok i Endi Marej.


tagovi

Danil MedvedevAleksander ZverevATP Pariz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara