Dejan Radonjić (©Star Sport)
Dejan Radonjić (©Star Sport)

Prvi poraz u sezoni: Radonjićev Bahčešehir nije izdržao na Kanarskim ostrvima

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.10.24. | 23:13

Gran Kanarija je slavila u tesnoj završnici

Bahčešehir Dejana Radonjića više nije nepobediv. Posle dva startna trijumfa u Evrokupu, onda i pobede na otvaranju turskog prvenstva, sastav nekadašnjeg trenera Crvene zvezde pretrpeo je tesan poraz na Kanarskim ostrvima, gde je Gran Kanarija imala za nijansu deblje živce za konačnih 66:63 (16:10, 16:17, 16:22, 18:14).

Sve su u svojim rukama imali košarkaši Bahčešehira, Mateuš Ponitka je trojkom na pet i po minuta do kraja doveo svoj tim u dobru poziciju, ali je zatim usledio veliki pad forme. Bahčešehir je do kraja susreta ubacio samo još dva poena, od toga je skoro tri puna minuta u finišu ostao bez realizacije, što je Gran Kanariji dalo krila za pobedu. Usledila je serija 12:2 koja je tada ozbiljan zaostatak pretvorila u plus dovoljan za pobedu.

Izabrane vesti

Debele živce na kraju pokazali su Pjer Pelos, Majk Tobi i Kejleb Homsli pošto su ubacili sve bitne šuteve u finišu dali važan impuls pobedi. Kejlebova da slobodna bacanja na 11 sekundi do isteka vremena dala su Gran Kanariji ključnu prednost, da bi u poslednjoj sekundi Šehmus Hazer promašio trojku za produžetak.

Gran Kanariju je predvodio Nikolas Brusino sa 17 poena, Kejleb Homsli je ubacio 13 poena uz četiri asistencije, dok je Pjer Pelos uz 11 poena zabeležio i šest skokova. Kod gostiju Marko Simonović je ubacio 14, dok je Džejlen Smit uz 13 poena dopisao četiri asistencije, tri skoka i dve ukradene lopte.



tagovi

BahčešehirGran KanarijaEvrokupNikolas BrusinoKejleb HomsliDžejlin SmitMarko Simonović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara