Nataša Čikuc Dins - dres broj 14 (© CEV)
Nataša Čikuc Dins - dres broj 14 (© CEV)

Tabor Tenta jednoglasan posle uspeha: Sledi period uživanja i učenja

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.10.24. | 22:33

"Utakmice u Ligi šampiona će biti prolazak kroz školu", ističe Nataša Čikuc Dins

Slaviće se dugo u Obrenovcu! Odbojkašice Tenta su po prvi put u istoriji izborile plasman u Ligu šampiona. Možda su pre dvomeča trećeg kola kvalifikacija i strahovale zbog snage Asteriksa, ali su već utakmice u Belgiji i Srbiji potvrdile da su Energetičarke daleko kvalitetnije (3:1, 3:0).

Nastavljen je i savršeni niz pobeda u sezoni. Udarena je peta recka u isto toliko duela. Poslednja u seriji odličnih rezultata potencijalno je i draža od ostalih. Da li je stvarno tako, otkrio je i šef stručnog štaba Igor Žakić.

Izabrane vesti

"Mnogo je lepo biti deo Tentove priče. Trijumf nad Asteriksom je nagrada za sve što smo radili u proteklom periodu. Doveli smo Ligu šampiona u Obrenovac. Preostaje nam da pokažemo da imamo kratko pamćenje, nešto što krasi vrhunske ekipe. Sada ćemo da slavimo, a već sutra se okrećemo narednim utakmicama", istakao je Žakić u izjavi za Odbojkaški savez Srbije.

A šta očekuje od takmičenja u elitnom društvo, napomenuo je na manje od mesec dana uoči evropske premijere.

"Grupa faza će predstavljati uživanje. Kako su predstojeći mečevi velika škola, ostaje nam da iz njih i učimo", zaključio je Žakić.

Velike zasluge u pohodu imala je i Nataša Čikuc Dins. Maestralna blokerka Tenta je u okršajima uknjižila 19 poena. Na taj način je njen doprinos u uspehu bio više nego očigledan. Kako je odigrala šest od ukupno sedam setova, pokušala je da fokusira ključan detalj u trijumfu.

"Presudna je bila naša energija. Pritisak u ovakvim mečevima uvek može da se oseća, bez obzira na to da li je protivnik slabijeg ili jačeg kvaliteta. Upravo je inspiracija i motivacija pomogla da se izborimo sa tim problemom u našim glavama. Kada smo uspele u svojim namerama, onda smo i zabeležile pobedu", dodala je Nataša Čikuc Dins za Mozzart Sport.

Zatvorila je poglavlje kvalifikacija, ali je istovremeno otvorila i novo...

"Šta da očekujemo od utakmica protiv Ezačibašija, Pariza i Šverina u narednoj fazi? Polazeći od toga da će velika odbojkaška imena doći u Obrenovac, nadamo se da će nam i samo igranje protiv njih biti značajno. Pre svega se to odnosi na polju sticanja iskustva, kao i prolaska kroz određenu školu. S druge strane, publika će osetiti i specifičnu atmosferu u takmičenju kakva je Liga šampiona", prokomentarisala je Nataša Čikuc Dins.


tagovi

Liga šampiona u odbojci za ženeOK TentNataša Čikuc Dins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara