©MN Press
©MN Press

Sferopulos o pritisku: Ne čitam novine, fokusiran sam na svoje znanje

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.10.24. | 22:56

Grk zadovoljan partijom svojih izabranika, smatra da treneri ne treba da se obaziru na spoljašnje uticaje

Nije bilo mnogo razloga za optimizam posle poraza od Splita pre tri dana, ali je Crvena zvezda prvi put u sezoni bila u situaciji da mora da se izdigne iznad situacije, što je i učinila.

Posle pobede nad Baskonijom 78:71, zadovoljan je bio trener Janis Sferopulos. Novinare je interesovalo da li je osetio pritisak medija i navijača posle neuspeha u Hrvatskoj.

Izabrane vesti

"Zahvaljujem se mnogo navijačima na aplauzima pre početka. Ne čitam novine, trener mora da se fokurira na svoje znanje, a ne na spoljašnje uticaje. I sada sam srećan, to je normalno, posle poraza u Splitu postojao je veliki pritisak, ali mi radimo pod pritiskom, to je normalno, fokusiran sam na posao. Moramo da budemo strpljivi, ima novih igrača, drago mi je da su i oni večeras osetili nalet podrške".

Sferopulos je apostrofirao značaj timske odbrane i faktora publike - dva elementa koja su Zvezdu vodili do pobede.

"Odigrali smo kao tim, želim da čestitiam našim navijačima koji su popunili dvoranu i svojim glasovima pomogli nam da dođemo do pobede. Zajedno sa njima želimo da naša hala bude tvrđava koju niko ne može da sruši. Potrebna nam je ovakva podrška u svakoj narednoj utakmici na domaćem terenu. Igračima čestitam na timskoj pobedi, svi koji su igrali doprineli su pobedi. Mislim da smo kontorlisali igru svih 40 minuta, počeli smo izuzetno dobro od početka utakmice. Oni su se više puta borili da preokrenu, iako smo imali dvocifrenu razliku. Oni su pokušavali da se vrate, ali smo kontorlisali igru. Sveli smo Baskoniju na 71 poen, a oni su od početka sezone na svim mečevima skoro davali preko 80 poena".

Kao glavni utisak večerašnje utakmice definitivno se izdvaja činjenica da je najbolji strelac prošlosezonske Evrolige Markus Hauard zaustavljen na samo sedam datih poena. Isti igrač je podsetimo davao preko 30 u prethodna dva susreta sa crveno-belima.

"Bio je fokus da odbranimo njega. U drugom poluvremenu je Šegi (Dobrić) uradio odličan posao u njegovom branjenju. Generalno mislim da odbranu igramo iznad očekivanja za ovaj deo sezone. Igrali smo je korektno i u Parizu, ali je sada bilo još bolje. Nema sumnje da je ovo naša najbolja utakmica u dosadašnjem toku sezone. Mitrović i Bolomboj su takođe pronašli mnogo defanzivnih rešenja".

Crveno-beli su imali krize u napadu, naročito u trećoj četvrtini, kad je Baskonija sa minus 16 smanjila na sedam razlike.

„Napadački je to bio prazan hod, promašivali smo šuteve. Ipak, odbranom smo sačuvali prednost“, ponovio je Sferopulos šta smatra najvećim adutom svoje ekipe.

Pred Zvezdom je meč ABA lige sa Igokeom u subotu, posle čega sledi „duplo kolo“ – gostovanje Fenerbahčeu u utorak i utakmica protiv Barselone u Beogradu.

Sferopulosovom izlaganju prethodilo je i kraće obraćanje Pabla Lasa.

"Dobro smo počeli utakmici, dobro je što smo imali mnogo skokova, nastavili da skačemo, jedna dobra stvar u ofanzivi, jedna loša u odbrani. Zvezda je dobar tim sa igračima odluke, Kalinićem, Nedovićem, Kenanom, Teodosićem koji nije igrao. Nismo mogli da kreiramo nekada. Izvanredan su tim za najviši nivo. Zvezda je probala da odstrani Markusa Hauarda. Napravio je tri faula u prvom poluvremenu, unervozio se zbog toga. Zvezda dolazi posle poraza od Splita, mnogo klubova gube u svojim ligama, na sredini nedelje je odigrana ova utakmica, nema pravila... "

Upitan je Laso i da uporedi Zvezdu i Partuzan, s kojim je Baskonija igrala u prva dva kola.

"Dva totalno različita tima. Partizan ima totalno novi tim sa neverovatnim fizikalijama, veoma balansirana, imamo mnogo poštovanja za oba tima. Razumem pitanje, ipak smo u Beogradu. Vrlo bi loše bilo da kažem da je Partizan bolji ili da je Zvezda bolja.

Šaljivo je na kraju poručio i da je sredinu ovog leta promenio zbog dobre hrane.


tagovi

Janis SferopulosKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara